Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En homenatge a Pompeu Fabra
44a Renovació de la Flama de la llengua catalana

L'edició de l'any passat va marcar l'inici dels actes del 80è aniversari de les Normes de Castelló

02/02/2013 Llengua
El cartell de la 44a Renovació de la Llengua catalana El cartell de la 44a Renovació de la Llengua catalana

Aquest cap de setmana s'inicien a Prada de Conflent els actes de la 44a Renovació de la Flama de Llengua Catalana i que culminaran el proper 24 de febrer a Montserrat.  Enguany organitza l'Agrupació Excursionista de Catalunya dins dels actes del centenari d'aquesta entitat barcelonina. Diumenge hi ha previst un homenatge, com ja és habitual, a la capital del Conflent.

Esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu i alhora festiu

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grup d'entitats excursionista de la FEEC.

Aquest acte, que s'organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar any rera any la voluntat d'un poble per mantenir ben viva la nostra llengua i en homenatge a Pompeu Fabra, i consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l'atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema de "L'encengué la fe, la portà l'esforç i la manté la voluntat d'un poble".

El desembre de 2008, amb motiu del 40è aniversari de la celebració d'aquest acte, va tenir lloc a Montserrat un acte d'homenatge i agraïment a les entitats i persones que han fet possible la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Amb aquest motiu, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), va publicar el llibre Quaranta anys de la flama de la llengua catalana (1968-2008), de Francesc Romà i Casanovas i editat per la FEEC.

L'edició de l'any passat va marcar l'inici dels actes del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i el Centre Excursionista de Castelló va ser l’encarregat de l’organització de les activitats, amb la col·laboració de moltes de les entitats excrusionistes del país, entre les quals el Centre Excursionista d'Ontinyent.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid