Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Alcoi rep el testimoni de la Flama de la Llengua

Centenars de xiquets de diferents centres educatius alcoians l'han acompanyada pels carrers del poble fins el CP Miguel Hernández, on s'han iniciat les reivindicacions per la Llengua.

11/02/2012 Llengua
Aquest recorregut de la Flama de la Llengua s'inicia cada mes de febrer per commemorar el naixement de Pompeu Fabra. De fet, la torxa s'encén davant la tomba del lingüista, qui va fixar les normes de la nostra llengua, i a partir d'aquest moment enceta el seu camí per recórrer tota la geografia de domini lingüístic català. Aquest any, quan també celebrem el 80é aniversari de les Normes de Castelló, el Centre Excursionista de la Plana ha organitzat aquest itinerari, que ha trobat lloc per fer una aturada a Alcoi amb la indispensable col·laboració del Centre Excursionista d'Alcoi.

Aquest matí de divendres s'han iniciat els actes per rebre a la ciutat i honorar la Flama de la Llengua. Els encarregats d'aquesta rebuda han estat els col·legis i instituts d'Alcoi, qui han acompanyat la Flama per diversos carrers de la ciutat fins arribar al CP Miguel Hernández.

A ritme del tabal i dolçaina del Grup Barxell, els alcoians més menuts, els vertaders encarregats de mantenir encesa aquesta Flama, han portat desenes de pancartes amb consignes en defensa de la llengua de tots els valencians.

Una vegada han arribat al Miguel Hernández s'han llegit diversos manifests posant de rellevància la importància de mantenir viva la nostra llengua al dia a dia, a casa, a l'escola, amb els amics i a la feina. Jordi Tormo, regidor de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Alcoi, ha manifestat la seua satisfacció per comprovar com els joves s'impliquen en aquesta tasca, posat que són i seran ells els principals responsables de la pervivència de la llengua en el futur més immediat. Sens dubte el d'aquest matí de divendres ha estat un vertader "gran esdeveniment", tot i no entendre de grans pressupostos.

La Flama romandrà a l'escola fins dissabte, quan serà portada de nou pels carrers fins arribar a l'Ajuntament per seguir amb els actes programats.

La cita és doblement important, ja que el passat 4 de febrer es van complir els 70 anys del naixement d'Ovidi Montllor, i l'Ajuntament ha volgut aprofitar l'arribada de la Flama per retre-li homenatge tant al cantautor com a Rafel Sellés, membre del Centre Excursionista d'Alcoi.

Font: Ara Multimedia

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid