Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Encesa de l'estelada més alta dels Països Catalans a la vall de Núria

Per financiar-ho compten amb un micromecenatge al web Verkami. Avui ja s'havien recollit 1.087 euros dels 1.200 que calen.

12/01/2013 Política
Cartell on s'anuncien les activitats de la jornada reivindicativa Cartell on s'anuncien les activitats de la jornada reivindicativa

Vall de Ribes per la Independència conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han organitzat una jornada reivindicativa a Núria el proper 2 de febrer que culminarà amb l'encesa de 2.600 espelmes que formaran sobre la neu “l'estelada més alta dels Països Catalans” així com la I Baixada de Torxes per la Independència.

Per aconseguir encendre l'estelada gegant a la Vall de Núria, calen recursos. Per això i per fomentar la implicació de la gent en aquest projecte reivindicatiu,  han iniciat un projecte de micromecenatge al web Verkami. Els qui hi vulguin participar ho poder fer amb un mínim de dos euros. Segons quina sigui l'aportació, els organitzadors els obsequien amb diversos regals, des de figurar en els crèdits del vídeo que es gravarà fins a participar directament en l'encesa de les espelmes o rebre una postal commemorativa. En alguns dels casos, fins i tot, s'obsequia amb el viatge amb el tren cremallera gratuït. Per a la resta dels qui vulguin assistir a l'acte, els preus seran reduïts.

Núria, un referent nacional

La Vall de Núria és un referent per al país. També des del punt de vista polític i nacional. Entre altres coses, s'hi va redactar l'Estatut del 1932, promogut pel president Francesc Macià i d'un marcat caire sobiranista. És també un referent perquè és un punt de partida o de destí excursionista situat a 2.000 metres d'altitud. Ara, conscients de tot plegat, Vall de Ribes per la Independència i l'Assemblea Nacional Catalana han volgut dur a terme un acte reivindicatiu d'àmbit nacional amb el lema Encén la flama. Un acte simbòlic d'inici del tram final del camí cap a l'estat propi, amb la fita del referèndum que s'ha de celebrar l'any 2014.

Jornada reivindicativa

Començarà a dos quarts d'onze del matí i comptarà amb actuacions   musicals, xerrades i altresmanifestacions artístiques. El punt més àlgid arribarà a dos quarts de set amb la baixada de torxes a les pistes d'esquí. A partir de les set començarà l'encesa de les 2.600 espelmes de les quals estarà formada l'estelada (similar a les realitzades a Barcelona, Vic i Granollers o Reus) que es preveu tenir completada a les vuit.

Els organitzadors, Vall de Ribes per la Independència i l'Assemblea, compten amb la col∙laboració de les seccions de l'ANC del Ripollès, SantJoan de les Abadesses, Vall de Camprodon i Vic així com Òmnium Cultural del Ripollès i l'Ajuntament de Ribes de Freser

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid