Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Encesa de l'estelada a Sant Cugat del Vallès

L'acte tindrà lloc a la Plaça d’Octavià, davant del Monestir, el 2 de febrer, dia de la Candelera, a les 7 del vespre

29/01/2013 Política
Cartell anunciant l'encesa de l'estelada a San Cugat del Vallès Cartell anunciant l'encesa de l'estelada a San Cugat del Vallès

Sant Cugat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana, organitza l’encesa d’una estelada gegant, amb 4.000 espelmes, que ocuparà una superfície de 526m2. Acte que tindrà lloc el proper dissabte, 2 de febrer, a les 7 del vespre, a la Plaça d’Octavià, davant del monument més emblemàtic de Sant Cugat: el Monestir.

L’estelada d’espelmes, una iniciativa sorgida a Verges per il·luminar el nostre camí cap a la independència, ha anat passant per diversos pobles i ciutats del país i, ara, arriba a Sant Cugat.

L’encesa de les darreres espelmes anirà a càrrec de diverses persones significatives de Sant Cugat, i la darrera l’encendrà l’alcaldessa, la Sra. Mercè Conesa.

A més de la seva gran càrrega simbòlica, l’estelada d’espelmes té una component participativa molt important; a més del gran nombre persones que prenen part directament en la seva realització, poden col·laborar-hi totes aquelles persones quevulguin comprant el tiquets de les espelmes necessàries per confeccionar l’estelada i, un cop apagada l’estelada, tothom es podrà endur les espelmes a casa, com a record.

Mentre es vagin encenent les espelmes hi haurà actuacions de diversos grups de cultura popular de la ciutat; una vegada encesa tota l’estelada faran uns breus parlaments dos membres del Secretariat Nacional de l’ANC, l’Àngels Folch i en Jaume Terribes, i la Sra. Mercè Conesa; per cloure l’acte, actuarà el grup d’animació “El pot petit”, amb l’espectacle “De tots colors” i cant coral amb cantaires de diferents corals.

A la Vall de Núria

Vall de Ribes per la Independència conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzen també una jornada reivindicativa a Núria el mateix 2 de febrer que culminarà amb l'encesa de 2.600 espelmes que formaran sobre la neu “l'estelada més alta dels Països Catalans” així com la I Baixada de Torxes per la Independència.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid