Alliberament Nacional
Encesa de l'estelada a Sant Cugat del Vallčs

L'acte tindrà lloc a la Plaça d’Octavià, davant del Monestir, el 2 de febrer, dia de la Candelera, a les 7 del vespre

29/01/2013 Política
Cartell anunciant l'encesa de l'estelada a San Cugat del Vallès Cartell anunciant l'encesa de l'estelada a San Cugat del Vallès

Sant Cugat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana, organitza l’encesa d’una estelada gegant, amb 4.000 espelmes, que ocuparà una superfície de 526m2. Acte que tindrà lloc el proper dissabte, 2 de febrer, a les 7 del vespre, a la Plaça d’Octavià, davant del monument més emblemàtic de Sant Cugat: el Monestir.

L’estelada d’espelmes, una iniciativa sorgida a Verges per il·luminar el nostre camí cap a la independència, ha anat passant per diversos pobles i ciutats del país i, ara, arriba a Sant Cugat.

L’encesa de les darreres espelmes anirà a càrrec de diverses persones significatives de Sant Cugat, i la darrera l’encendrà l’alcaldessa, la Sra. Mercè Conesa.

A més de la seva gran càrrega simbòlica, l’estelada d’espelmes té una component participativa molt important; a més del gran nombre persones que prenen part directament en la seva realització, poden col·laborar-hi totes aquelles persones quevulguin comprant el tiquets de les espelmes necessàries per confeccionar l’estelada i, un cop apagada l’estelada, tothom es podrà endur les espelmes a casa, com a record.

Mentre es vagin encenent les espelmes hi haurà actuacions de diversos grups de cultura popular de la ciutat; una vegada encesa tota l’estelada faran uns breus parlaments dos membres del Secretariat Nacional de l’ANC, l’Àngels Folch i en Jaume Terribes, i la Sra. Mercè Conesa; per cloure l’acte, actuarà el grup d’animació “El pot petit”, amb l’espectacle “De tots colors” i cant coral amb cantaires de diferents corals.

A la Vall de Núria

Vall de Ribes per la Independència conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzen també una jornada reivindicativa a Núria el mateix 2 de febrer que culminarà amb l'encesa de 2.600 espelmes que formaran sobre la neu “l'estelada més alta dels Països Catalans” així com la I Baixada de Torxes per la Independència.