Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
El veïnat acusa l'Ajuntament de fer pagar entrada al Parc Güell per recaptar diners

Els veïns consideren que ni s’ha donat cap procés participatiu real ni s’ha arribat a cap acord amb les entitats, ja que les reunions ha estat merament informatives

 

25/01/2013 Drets i Llibertats
Logo de la plataforma defensem el Park Güell Logo de la plataforma defensem el Park Güell

En un comunicat, la Federació d'Associacions veïns de Barcelona (FAVB) i les assocacions veïenals Coll-Vallcarca, el Carmel, la Vila de Gràcia i Can Baró manifesten que la proposta tarifaria, pel que fa a l'entrada del Parc Güell,  "sembla més una proposta recaptatòria que no pas un instrument per racionalitzar el control de fluxos".  Tot iq que entenen que el parc pateix sovint un excés de pressió, però consideren que utilitzar el pagament d’una entrada discrimina la gent amb menys ingressos.És per això que demanen que cal analitzar altres mecanismes diferents després de fer un bon anàlisi dels fluxos.

La proposta tarifaria, segons l'entitats veïnals, no dóna resposta a cap dels altres problemes plantejats, especialment els problemes de trànsit i aglomeració als barris propers, en concret a la carretera del Carmel. "Una proposta de gestió de fluxos no es pot limitar a gestionar l’entrada a la part monumental sinó que ha de contemplar solucions adequades als problemes que pateixen els barris veïns (la Salut, carretera del Carmel, Vallcarca)" afirmen.

Els veïns critiquen que l’estudi de fluxos d’entrada al parc s’ha fet estudiant-ne el flux de visites durant tres dies del mes de juliol, i que, per tant, “no té cap serietat”.

Plataforma Defensem el Parc Güell

La plataforma també s'oposa a qualsevol maniobra política que comporti com a conseqüència qualsevol tipus de cobrament d’entrada, impediment, inconvenient i/o incomoditat per a accedir al Park, de manera que el Park Güell, considerat Patrimoni Mundial per la Unesco, deixés de ser un espai públic d’accés lliure i gratuït per a totes les persones com fins a l’actualitat.

Proposa com alternatives: reduir l’impacte de les visites turístiques al Park Güell i a l’entorn; assolir una major viabilitat econòmica; millorar la qualitat del Park Güell i fomentar la reconquesta ciutadana del Park Güell

Pagament d'entrades

Cal recordar que, a partir de l'octubre de 2013 els turistes i visitants de fora de Barcelona pagaran una entrada d'entre cinc i 10 euros per accedir a la zona monumental del Parc Güell. Els veïns dels barris adjacents a la zona tindran un passi especial i la resta de ciutadans es podran fer un carnet per accedir-hi de forma gratuïta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid