Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització Popular
Presentació de la plataforma en contra del tancament del parc Güell de Barcelona

Avui a les 11h, a les escalinates del Drac, entrada per carrer Olot

27/10/2012 Drets i Llibertats
Logo de la plataforma defensem el Park Güell Logo de la plataforma defensem el Park Güell

Aquest matí es farà la presentació oficial de la Plataforma Defensem el Park Güell, un grup de pressió i acció ciutadana amb l’objectiu de mantenir el Park Güell públic i gratuït per a tothom donada la intenció de l’ajuntament de Barcelona de limitar i controlar l’accés a la part monumental del parc.

La plataforma està forma per un centenar de veïns, una trentena d'entitats i organitzacions, entre elles la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) que ha donat el seu suport des d’un inici, així com bona part del moviment indignat, el nucli de Gràcia de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), la CGT de Parcs i Jardins i diverses entitats juvenils i culturals del Districte. A més a més, compta amb el suport de 20.000 signatures que reclamen un parc lliure i gratuït.

La Plataforma funciona de manera horitzontal i oberta a qui ho desitgi. Denuncia,  la complicitat amb el model turístic actual de l’equip de govern fa que aquest prioritzi el “parc temàtic”, a l’apoderament ciutadà i dels usos socials del què no deixa de ser un parc urbà.

És conscien que la massificació turística del Parc Güell s’ha de gestionar, però aquesta gestió no ha de passar per un tancament, sinó per un canvi en profunditat del model turístic imperant i per un control de les operadores i la diversificació turística de qualitat de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid