Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Manuel Bustos imputat per diversos delictes contra l'administració

Centenars de persones van manifestar-se ahir a Sabadell contra la corrupció.

03/12/2012 Política

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va abandonar la seu dels jutjats de Sabadell a quarts de tres de la matinada, després de sis llargues hores d'interrogatori, i tan imputat com havia entrat. Fonts de la fiscalia anticorrupció han informat que se l'acusa de diversos delictes contra l'administració pública –on s'hi inclou el tràfic d'influències–, però que en tot cas caldrà perfilar cadascuna de les tipologies delictives a mesura que avanci la investigació.

El fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, va realitzar un exhaustiu interrogatori –més de 38 folis de preguntes– que versava principalment al voltant de les adjudicacions de serveis i concessions d'obres públiques sota sospita, segons informa Vilaweb Sabadell.

Els serveis funeraris i d'escombraries, els terrenys del polígon Riu Sec (on s'inaugurarà ben aviat el nou IKEA) o les licitacions i contractacions de personal a l'empresa municipal d'aigües van centrar les pesquises de la nit. Durant la llarga sessió, i acompanyat de l'advocat Cristobal Martell (un dels despatxos més elitistes de Barcelona), Bustos va haver d'escoltar reiteradament les gravacions del seu telèfon mòbil punxat i respondre a la pregunta de “Es reconeix vostè? És vostè aquest que parla?” Fonts judicials apunten que al llarg dels tres dies d'interrogatoris a imputats i detinguts, s'ha evidenciat un trencament entre l'alcalde i l'antic regidor del PP, Jordi Soriano. L'alcalde s'ha desmarcat de les activitats de Soriano, i aquest ha fet el mateix respecte les actuacions de l'alcalde.

Les investigacions són al seu punt d'inici

Els escorcolls i interrogatoris que s'han viscut des del passat dimarts són l'inici d'una llarga investigació que pot durar mesos o anys. La gran quantitat de material requisat als 55 immobles públics i privats escorcollats, l'aprofundiment en les indagacions fiscals dels moviments bancaris i els pagaments irregulars que se'n derivaran, així com l'aixecament del secret de sumari –que pot facilitar la filtració de les inconfessables converses telefòniques de Bustos– fan preveure unes setmanes difícils pel PSC. Pere Navarro haurà de decidir les properes hores si aplica o no el codi ètic del partit, un cop s'han confirmat les imputacions penals contra l'alcalde de Sabadell.

Centenars de persones es mobilitzen contra la corrupció.

Mig miler de persones van manifestar-se ahir contra la corrupció. La concentració convocada a les 18h a l'Ajuntament va esdevenir manifestació i va arribar als Jutjats s'havien d'efectuar les declaracions.La mobilitació havia estat convocada per l''Entesa per Sabadell, el Moviment Popular de Sabadell (MPS) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid