Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
El líder del PP de Tarragona titlla de "xusma" els defensors de l'escola catalana

Alejandro Fernández es referia a les 300 persones que es van concentrar dimarts davant la seu del PP en contra de la reforma de Wert

06/12/2012 Política

El portaveu municipal del PP i diputat per Tarragona, Alejandro Fernández, va titllar dimarts de “xusma” els defensors de l'escola catalana que es van concentrar davant la seu del PP per protestar contra el projecte de reforma educativa de Wert, que enterra la immersió lingüística relegant el català a quarta llengua.

Fernández ho va dir des del seu Facebook, on de fet davant la polseguera aixecada no es va disculpar sinó que es va refermar en les seves paraules enllaçant un comunicat d'Endavant Tarragona, un dels convocants de la concentració. En castellà, Fernández va afirmar: "Davant la sorpresa que alguns han tingut pel meu qualificatiu de "xusma" a determinades persones, us passo l'enllaç de la convocatòria de la manifestació que ha provocat la meva reacció. Aquí podreu comprovar que se'ns amenaça directament a mi i a Juan Bertomeu. I no ho penso tolerar".

A l'escrit que va originar la polèmica, i que ja no es pot trobar al seu Facebook, el líder popular tarragoní va anuncia el seu suport al pla de Wert tot afegint que creu que l'homogeneïtzació dels estudis a tot l’Estat és bo i només el fanatisme identitari ho pot veure d’una altra manera.

La CUP, que va secundar la mobilització, denuncia que Fernández tracti de "xusma" a les 300 persones que es van concentrar i afirma que "amb la seva hostil, funesta i reveladora reacció ha deixat clar un cop més qui són els planificadors i els culpables de l'intent d'anihilació que pateixen la llengua i la cultura catalanes".

El que fou el candidat de la CUP-AE per Tarragona, Jordi Martí, ha dedicat un article a aquesta qüestió on manifesta: "Som "xusma", Alejandro, però alhora multitud. I dignes. Una "xusma" digna que no diu disbarats per esdevenir llepa a Madrid ni alcalde a la “provincia”. Ahir vam ser davant del PP de Tarragona i hi tornarem tants cops com faci falta per dir-vos a la cara que de feixistes espanyolistes (amb careta democràtica però amb el mateix fons de sempre), n'estem farts, i no n'admetem més".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid