Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Crida a la mobilització per commemorar el 80è aniversari de les Normes de Castelló

Coincidint amb la commemoració, Castelló aplegarà la reunió de l'Executiva Nacional de la Plataforma per la Llengua. També hi haurà una trobada d'àmbit nacional en contra el projecte de reforma educativa. 

11/12/2012 Llengua

La plataforma Castelló per la Llengua ha editat tres vídeos i un manifest reivindicatiu sota el lema "Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics: el 15 de desembre totes i tots a Castelló!", a través dels quals crida a mobilitzar-se per el proper dissabte per commemorar el 80è aniversari de les Normes de Castelló.

Els actes començaran amb les conferències de Vicent Partal i Josep Murgades i continuaran a les 19.00, amb una manifestació des de la plaça de la Independència a la Pèrgola, on faran un concert els grups Obrint Pas, Agraviats i KOP.

De moment, s'ha fet públic el primer vídeo de suport a la convocatòria, d'una sèrie de tres en què diverses personalitats del món de la cultura i l'activisme criden a la participació en els actes del 15 de desembre. En aquest cas, hi participen Isidor Marí, Vicent Pitarch i Manuel Pérez Saldanya (membres de la secció filològica de l'IEC, aquest últim també de l'AVL) i Gemma Lluch, professora de la Universitat de València.

Reunió de l'Executiva Nacional de la Plataforma per la Llengua

L'Executiva Nacional de la Plataforma per la Llengua, màxim organisme directiu de l'entitat, dedicada al treball per la plena normalització de la llengua catalana, es reunirà aquest dissabte, dia 15, a Castelló, per tal d'homenatjar en aquesta reunió els 80 anys de les Normes de Castelló, "que van ser una peça clau per a la plena normalització del català, no únicament a nivell de País Valencià, sinó de tot l'àmbit lingüístic", segons expliquen.

Trobada nacional per articular accions i respostes conjuntes contra l'avantprojecte de Wert

Per començar a articular les accions de protesta a nivell nacional, tot un seguit d'entitats i associacions en defensa de la llengua catalana d'arreu dels Països Catalans es trobaran dissabte Castelló.

Les entitats que prendran part en aquest front comú seran USTEC-STES, IAC, STEPV Intersindical Valenciana, Plataforma per la Llengua, Federació d’organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Somescola.cat, Escola Valenciana, Escoles Mallorquines, Moviment de Renovació pedagògica de Mallorca, OCB, Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià, Assemblea de Mestres i Professors en català de les Illes Balears, entre altres.


Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid