Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Wertgonya
Clam en defensa del català a l'escola

Milers de persones es van mobilitzar contra del projecte de reforma educativa del ministre espanyol Wert en més de 60 municipis del Principat

11/12/2012 Res-pública

Sota el lema "Per un país de tots, l’escola en català", milers de persones es van concentrar davant dels Ajuntaments a més de 60 municipis arreu de Principat en defensa del model d'immersió lingüística.

Les concentracions, convocades per la plataforma Somescola,  van aplegar gent de totes les edats, amb pancartes a favor de l’escola en català i en contra de l'esborrany de la Llei de millora de qualitat educativa (LOMCE).

A la majoria de municipis, durant la protesta es va llegir un manifest on es mostra el rebuig frontal a l'esborrany de la llei que va presentar la setmana passada el ministre espanyol  d’Educació, José Ignacio Wert. El manifest recorda que “correspon al Parlament dissenyar el model educatiu”. El text també critica que la proposta del ministre Wert posa en perill la cohesió social que garanteix la immersió lingüística i considera que separar els alumnes per raó de llengua és un error pedagògic.

La plaça de Sant Jaume de Barcelona va acollir la acollir la concentració més nombrosa, ja que es va omplir de gom a gom. El músics Marina Rossell i Feliu Ventura i el filòleg Isidor Marí van ser els encarregats de llegir el manifest aportant tres dels accents diferents del català i reivindicant un model d'escola que garanteixi l'ús social del català en tots els territoris de parla catalana.

Un cop acabada la protesta, representants de la plataforma Som Escola, d'Òmnium Cultural i dels sindicats van ser rebuts pel president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. La reunió va tenir lloc al Saló Tàpies del Palau de la Generalitat.

Valora
Vídeos
ESCOLA EN CATALÀ "MANIFEST" -Plaça Sant Jaume 10-12-2012
Lectura del manifest en contra de Wert, i a favor de l'escola en català.
Dilluns 10 de desembre de 2012
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid