Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
7 de Novembre
Sant Llorenç de Cerdans aplega el 1r aplec "Dels Angelets de la terra"

Aquest diumenge, per primera vegada, a la comarca del Vallespir

08/11/2012 Política

L'aplec "Dels Angelets de la Terra" començarà a les 11h30 amb una conferència debat, de Ramon Sala, que tindrà lloc a la sala Multimèdies a Sant Llorenç de Cerdans.

Cap a les 13h hi haurà un aperitiu i un dinar, pel qual vos teniu d'apuntar. A les 15h30, començarà l'aplec de sardanes amb la participació de la Cobla Tres vents , que també farà un concert a les 18h30 a la sala polivalent.

Els Angelets de la Terra és el nom que reberen els pagesos del comtat de Rosselló que van aixecar-se contra l'ocupació francesa de la Catalunya Nord, episodi que es coneix com a Revolta dels Angelets. El detonant de la revolta fou una insurrecció de la pagesia nord-catalana entre els anys 1667 i 1675 en contra de la gabella de la sal (un impost sobre la sal imposat pels francesos el 1661)

Aquest fet, contrari a les constitucions catalanes tradicionals als comtats de Rosselló i Cerdanya, provocà la revolta dels Angelets, la qual es va estendre sobretot al Vallespir, però també es féu sentir al Conflent i el Rosselló.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid