Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els animals no són joguines per a regals

 

S’acosten les festes del solstici d'hivern1 i com cada any, hi haurà persones que regalaran animals domèstics o animals exòtics com si d’un objecte es tractés. Una vegada comencen la convivència amb estos éssers vius moltes famílies comencen a voler-se desfer d’ells: es fan grans i ja no son tan manejables, miolen, borden, fan sorolls, poden trencar mobles o coses, poden embrutar, cal passejar-los...és a dir tenen vida i per tant necessitats a les quals cal donar resposta. I moltes persones no estan capacitades o no volen atendre les necessitats vitals d’aquestos amics i acaben abandonant-los, tirant-los o maltractant-los.

Totes tenim veïns i veïnes que tenen gossos o gats tancats en un balcó, pardals en gàbies minúscules, gossos en cases de camp lligats amb cadenats i completament sols, cavalls sense aigua a la intempèrie...

Per evitar el maltractament i l’abandonament d’animals socials amb capacitat de patir, el millor es no regalar animals sense saber si anem a ser capaços de cuidar-los, o si tindrem temps d’estar amb ells i gaudir de la seua companyia o si sabrem aguantar les suposades “molèsties” que ens poden produir. Si no ho teniu clar millor regaleu objectes immaterials.

I si veritablement després d’un procés de reflexió desitgeu tindre un amic amb vosaltres que vos aportarà tot tipus d’alegria, companyia i satisfacció NO EL COMPREU, ADOPTEU-LO.

Des d’Iniciativa Animalista fem una crida per a no seguir engreixant el negoci del tràfic d’animals i d’espècies exòtiques, ni col·laborem amb l’explotació a les quals els tenen sotmesos les grans empreses que es dediquen a guanyar diners amb la reproducció forçosa, cria en captivitat i venda de cadells. Estes empreses sols busquen el màxim benefici econòmic amb els menors costos i això suposa convertir les seues vides en mercaderia.

I si no podeu adoptar perquè les vostres condicions de vida no ho permeten però voleu col·laborar en l’eliminació del maltractament als animals sempre podeu regalar UNA SUBSCRIPCIÓ A INICIATIVA ANIMALISTA o ajudar econòmicament a aquelles organitzacions que treballen pels animals. Serà un gran regal que es pot fer en qualsevol moment, no sols per a nadal.

NOTA

1Hi ha una relació directa entre les dates de les festes populars i aquestes dates singulars. Antigament eren festes paganes celebrades des de temps primitius: es feien celebracions rituals amb l'encesa de fogueres. Posteriorment la religió catòlica s'hi va adaptar: Són les festes de Nadal al solstici d'hivern.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid