Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA CONTRA EL PATRIARCAT
Actes al voltant del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Contra el patriarcat, reivindicacions a Palma i la jornada reusenca “Cap silenci davant les violències masclistes”

27/11/2012 Gènere

Diumenge, 25 de novembre, va ser el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere i, tot i que les eleccions van protagonitzar la jornada, moltes persones no van oblidar l’efemèride i van reivindicar la lluita contra el patriarcat per mitjà de diverses accions.

Marxa de les torxes al centre de Palma

L’Assemblea Antipatriarcal de Palma va organitzar una marxa de torxes que va recórrer els carrers del centre de la ciutat. Centenars de persones van reunir-se a les 18:30 a la Porta Pintada per començar a caminar silenciosament fins el passeig del Born amb la pancarta “Construïm relacions lliures, sense violència”.

Al final del recorregut, es va llegir un manifest que recordava la triple opressió que pateixen les dones (del patriarcat, del capitalisme i de l’espanyolisme) i que la violència de gènere no és només física: pressió estètica, no poder decidir com tenir fills, un salari inferior, l’assumpció de les tasques domèstiques sense sou, menys càrrecs de responsabilitat, etc.

El col·lectiu va recordar les 18 dones que van morir l’any passat arreu dels Països Catalans i les 8 que s’han comptat fins aquest mes de juny; a més, va posar de manifest que moltes dones pateixen silenciosament, sense denunciar-ho.

Com a solució, l’Assemblea Antipatriarcal reclama un canvi de valors per part de tots, perquè “la lluita per l’alliberament de les persones és una qüestió que ens afecta a totes, i totes l’hem de dur endavant!”. Així doncs, segons el col·lectiu, cal canviar el sistema capitalista, que és el que “fomenta el patriarcat a través d’institucions com la família, l’escola o els mitjans de comunicació”.

Pintades a botigues de Palma

Arran Palma també es va sumar a la lluita contra el patriarcat fent pintades a botigues de firmes que promocionen aquests valors de desigualtat. En un comunicat, el col·lectiu ha explicat que “volem denunciar el paper general que juguen les grans empreses distribuïdores de moda, que venen talles petites imposant els respectius estereotips, i les botigues de joguines, venedores de productes sexistes”. A més, han posat de manifest que cal aturar aquest tipus de violència aparentment normal.

1-D: “Cap silenci davant les violències masclistes”

L'Hora Violeta, una assemblea feminista i revolucionària de Reus, juntament amb les organitzacions feministes Cau de Llunes i Les Filles de les Fetilleres, ha organitzat una jornada de tallers formatius dissabte 1 al Casal Despertaferro. Els actes, que s’integren sota el lema “Cap silenci davant les violències masclistes”, pretenen oferir formació per combatre i eradicar la desigualtat sexual.

Un d’aquests tallers analitzarà els atacs que pateixen les dones més enllà de les agressions físiques: la publicitat, per exemple, és un dels àmbits en què més preval el sexisme, ja que converteix la dona en un simple objecte, tot denigrant-ne la imatge.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid