Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten a València contra la violència de gènere

La commemoració a les comarques del Camp i accions de denúncia de la violència de gènere a diferents comarques
Ahir, unes sis mil de persones, segons els organitzadors, van secundar la marxa convocada pel Moviment Feminista del País Valencià i en la qual va participar l'Esquerra Independentista. La mobilització, eixint del Parterre, va recorrer els principals carrers del centre de València i va finalitzar a la porta de l'Ajuntament.  El nodrit bloc format per les organitzacions independentistes estava encapçalat per una pancarta on es llegia "Totes patim violència! Rebel·lat i Lluita contra el Patriarcat". 

26/11/2008 02:55 Política
Encapçalaven el bloc les i els Socarrats, el grup de dimonis de Campanar, que llençaven els seus coets entre els crits de "foc, foc, foc al patriarcat". Seguidament, i també davant de la pancarta independentista, un grup de dones amb torxes com a símbol de la lluita feminista.
 
Manifestació a ValènciaDurant la mobilització no es van deixar de cridar consignes contra la violència de gènere i contra el patriarcat, com ara: "Endavant contra el patriarcat", "Totes patim aquesta violència", "Cap agressió sense resposta", "Sense les dones no hi ha revolució", o "Al masclisme pim pam pum".
 
Al manifest facilitat per l'Esquerra Independentista "A les dones se’ns obliga a aprimar per encaixar en el model de dona objecte que aquest sistema ens ha imposat i que els mitjans de comunicació s’encarreguen de potenciar, quan se’ns impedeix decidir sobre el nostre propi cos, quan al treball no es reconeix la feina que fem cobrant menys per un mateix nivellde responsabilitat, quan en molts cops si volem ser mare veiem perillar la nostra feina, quan es pretén que siguem submises, atentes, cuidadores dels nens, dels major i de la llar. En tots aquests casos considerem que estem
patint violència de gènere (...)".
 
També es va denunciar el caràcter mutidimensional de la violència de gènere i s'assenyalava al sistema patriarcal com al vertader origen d'aquesta xacra social "Aquesta violència no és deguda a res més que a la reproducció fidel i ortodoxa
dels rols que dissenya el patriarcat. La dominació del mascle sobre la femella és una condició inherent al sistema de gèneres, i aquesta dominació implica violència.".
 
Les convocants van insistir en la necessitat de no abaixar la guàrdia i de continuar en el combat de les idees i de l'acció per d'assolir una societat sense violència ni discriminació per qüestió de gènere o sexe. 
 
Maulets La commemoració a les comarques del Camp
A les comarques del Camp, els actes contra violència de gènere, s'iniciaren diumenge amb la pintada d'un mural amb el lema "El patriarcat també és violència de gènere" a l'Avinguda del Comerç de Reus, per part de l'Assemblea de Maulets. El col·lectiu juvenil, també realitzar una encartallada pels carrers cèntris, així com pintades de denúncia a les botigues franquícia de roba amb el lema "La talla 36 també es violència de gènere".
 
Ahir, també es realitzaran dos actes de denúncia d'aquesta violència patriarcal. Per una banda, Cau de Llunes - Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, inaugurarà a les 6 de la tarda, l'exposició "Això també és violència de gènere", a la Sala de Graus de la Facultat d'Enginyeria de la URV.
 
Aquesta exposició du el mateix nom que la campanya que porten realitzant durant tot aquest any a la capital del Tarragonès.Per altra banda, a les 8 del vespre al Centre de Lectura de Reus, el sindicat CGT ha organitzat la xerrada "Repressió política i tortura sexual contra les dones a Mèxic: el cas d'Atenco", a càrrec d'Italia Méndez, activista mexicana i ex-presa política pel cas d'Atenco. 
 
 
Accions arreu dels Països Catalans
Maulets assenyala a Pachá per les seves actituds sexistesMés enllà de les manifestacions, al llarg d'aquests dies s'han realitzat també diferents accions de denúncia contra la violència de gènere. Diferents assemblees de Maulets reivindiquen empaperades als barcelonins barris del Poble Sec, Horta i Sant Andreu per a sensibilitzar sobre les causes i les conseqüències de la societat patriarcal. D'altra banda, des de València es reivindiquen les pintades a la discoteca Pachá, d'actualitat als darrers dies per haver proposat celebrar un sorteig consistent en un lot de 4.500 euros per a pagar operacions estètiques. 
 
L'Assemblea de Joves de Benimaclet realitzà també diferents murals en aquest barri valencià contraris a la violència de gènere.
 
 
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid