Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Suspès el judici contra l'independentista de Badalona perquè la jutgessa no hi veu delicte

La Unitat Omega de la Guàrdia Urbana serà jutjada el 12 de desembre per detenció il·legal i agressions a Joan Carles Isal

17/10/2012 Drets i Llibertats

Joan Carles Isal, el militant independentista badaloní detingut la nit de divendres a dissabte, s'havia de sotmetre aquest dimarts a un judici ràpid pels fets que van tenir lloc al Casal Antoni Sala i Pont de la ciutat quan pels volts de la mitjanit un grup d'antiavalots de la Guàrdia Urbana van irrompre al local de manera agressiva, detenint Isal i retenint la trentena de persones que es trobaven al lloc [llegiu crònica dels fets].

Tanmateix, la jutgessa no va veure delicte en l'actuació d'Isal i va decidir suspendre el judici i convocar-ne un de faltes per al 12 de desembre. Amb un element important: La Unitat Omega de Guàrdia Urbana també serà jutjada aquest dia per detenció il·legal i agressions a Joan Carles Isal.

La unitat Omega "va provocar deliberadament els incidents i la detenció"

La CUP, organització on milita Isal, juntament amb l'MDT, ha celebrat la decisió de la jutgessa i ha afirmat que "avala la versió de la CUP de que en cap moment hi va haver cap acció violenta" per part dels assistents a l'acte del Casal, sinó que va ser la unitat Omega qui "va provocar deliberadament els incidents i la detenció d'en Joan Carles Isal".

La formació creu que aquest nou episodi repressiu confirma "el caràcter antidemocràtic de la unitat Omega i l'ús polític i repressiu que en fa el màxim responsable de la seguretat a la nostra ciutat, el regidor Miguel Jurado", amb una llarga trajectòria d'afers repressius.

La CUP ha denunciat que en un primer moment els antiavalots volien carregar contra els veïns congregats al Casal Antoni Sala i Pont, ja que van sortir de la furgoneta amb les porres a la mà. Tot seguit, van optar per començar a demanar la identificació a tothom mentre, "amb actitud provocadora i desafiant", gravaven la gent amb un mòbil.

El cap dels antiavalots va reconèixer Isal, actiu militant independentista

Segons l'organització, en un moment determinat, el sergent Sánchez, cap de la unitat Omega, va reconèixer Joan Carles Isal -que ja fou detingut per participar en un piquet durant la vaga general- i el va saludar amb un clarificador “Es la segunda vez que nos vemos y es la última que discutimos”. El passat mes d'agost, els antiavalots van irrompre al concert de Cal Txiringu de la Festa Major d'Agost i Isal li va recriminar les seves provocacions cap als organitzadors i participants.

"El sergent Sánchez devia pensar que el 12 d'octubre era un bon dia per passar comptes i, després de demanar a en Joan Carles que sortís del local, va ordenar als seus homes que el detinguessin, sense cap mena de justificació", afirma la CUP.

En el moment de la detenció, i segons confirmen els  testimonis al lloc dels fets i diversos vídeos penjats a la xarxa, quatre membres de la unitat Omega es van abraonar sobre Isal, llançant-lo a terra i colpejant-lo. Tot seguit, els agents van envoltar el casal impedint l'entrada o sortida de les persones allà presents.

Blaus, esgarrapades i una fissura a la costella

L'informe mèdic d'Isal certifica la violència de la detenció: Blaus, esgarrapades i una fissura a la costella.

Aquella nit el detingut va ser traslladat a la comissaria de la Guàrdia Urbana i a la dels Mossos d'Esquadra. En tot moment, una cinquantena de persones van ser presents a l'exterior de les comissaries per mostrar el seu suport a Isal i exigir-ne l'alliberament, que va produir-se a quarts de 10 del dissabte 13 d'octubre.

La CUP de Badalona, així com el Casal Antoni Sala i Pont, han demanat l'absolució i retirada de tots els càrrecs contra Isal, la supressió de la unitat Omega i la destitució del regidor de Seguretat, Miquel Jurado.

Valora
Vídeos
La Guàrdia Urbana de Badalona deté amb violència un membre del Casal Independentista el 12-O
Detenció violenta a Badalona després d'una concentració contra la Hispanitat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid