Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Pau Alabajos actuarà al Palau de la Música de València

Fa un quart de segle que cap cantant actua en català al popular recinte musical de la capital valenciana

25/09/2012 Cultura
El cantautor Pau Alabajos actuarà dissabte que ve al Palau de la Música de València per celebrar els 10 anys de la seva trajectòria musical.
 
Aquest concert representa una gran fita per a la música en català al sud, ja que fa 24 anys que cap artista valencià actua al Palau en la llengua pròpia del País Valencià. Un fet que es deu a les dificultats que tenen els cantants valencians per actuar en català més enllà dels circuits alternatius.
 
Un concert que evidencia, també, la notable expansió i creixent seguiment popular que ha experimentat la música en català al sud en els darrers anys.
 
El darrer cantant que va actuar al Palau en valencià va ser Raimon l'any 1988 quan va presentar "Ausiàs March - poemes" amb l'Orquestra Simfònica de València.
 
En una entrevista publicada a Llibertat.cat, Alabajos denunciava que "hi ha una censura explícita de la música en valencià" i en aquest sentit remarcava que "no tenim a les institucions de cara, cantem "a pesar" de les institucions".
 
Tot i així, posava de relleu que la música compromesa al País Valencià ha tingut el suport d'una "Generalitat Valenciana alternativa que són les institucions sense ànim de lucre, Escola Valenciana, Acció Cultural, els casals Jaume I, els Ateneus Populars de la CAJEI, de Maulets, un entramat social importantíssim que són els que realment ens donen feina".
 
Un concert molt especial
 
Pau Alabajos ha preparat un concert molt especial per al 29 de setembre. L'artista actuarà acompanyat d'amics i companys d’escenari com Miquel Gil, Feliu Ventura o Cesk Freixas, a més de Núria Cadenes, Vicent Partal, Amàlia Garrigós i Rodonors Invictes.
 
D'altra banda, artistes i periodistes convidats homenatjaran Vicent Andrés Estellés recitant versos representatius del poeta de Burjassot, intercalats amb el repertori habitual de cançons d’Alabajos.
 
El cantautor de Torrent, a l’Horta, pujarà a l’escenari acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, formada per més de quaranta músics. Segons informa l'Enderrock.cat, la violinista Laura Navarro ha preparat uns arranjaments per a aquesta formació, revisitant algunes cançons dels tres discos d’Alabajos publicats: Futur en venda (Cambra Records, 2004), Teoria del caos (Cambra Records, 2008) i Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011). 

Segons el web musical, aquest concert especial serà enregistrat per a un futur disc en directe que s’editarà a principi del 2013. Per donar la màxima difusió a l’esdeveniment s'ha creat l’etiqueta de Twitter #PaualPalau.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid