Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
OBITUARI
Mor Bartomeu Barceló, fundador de l’OCB

Es tracta de la pèrdua d’un gran geògraf compromès amb la terra

11/10/2012 Cultura

Bartomeu Barceló i Pons, catedràtic de Geografia de la UIB i fundador de l’Obra Cultural Balear (OCB) aquest dimecres. A més de fundar l'entitat el 31 de desembre de 1952, Barceló va formar part de la junta directiva fins al 1968.

L'OCB ha expressat en un comunicat “el seu dolor per la pèrdua d’un dels pares de la geografia moderna a les Illes Balears i fa extensiu el seu condol a familiars i amics del finat”.

Barceló, entre moltes altres coses, va dirigir el Boletín de la Cámara Oficial de Comercio Industria y Navegación i va col·laborar en la redacció del Pla d’urbanisme a les Balears i en la revisió del Pla d’ordenació Urbana de Palma de Manuel Ribas Piera. Fundà i dirigí la revista Trabajos de Geografía i va col·laborar a la Historia de Mallorca de Josep Mascaró Pasarius.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid