Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Parlament rebutja que el delegat del govern espanyol a les Illes expliqui l'actuació policial a Bunyola

El PP considera que la petició que havien fet l'oposició "s'escapa de l'àmbit de control" de la Cambra.

25/10/2012 Política
Un moment de la protesta, amb els agents de la Guàrdia Civil Un moment de la protesta, amb els agents de la Guàrdia Civil | Autor: Twitter

La Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament va rebutjar ahir, amb els vots del PP, que comparegui qui fou el delegat del Govern durant les detencions de manifestants a Bunyola, José María Rodríguez, per explicar l'actuació que realitzaren els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, segons informa el Diari de Balears.

El passat 28 de maig, la Guàrdia Civil va detenir quatre manifestants a Bunyola en el marc d'una protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá. Un dels detinguts era membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i un altre d'Endavant (OSAN). De la seva banda, la JERC va explicar que un altre detingut és militants d'aquesta organització. Els independentistes van ser emmanillats, detinguts i conduïts dins els vehicles de la Guàrdia Civil.

Ahir aquest tema fouy estat traslladat al Parlament, i allà els populars van considerar que la petició que havien fet el PSIB i el PSM-IV-ExM "s'escapa de l'àmbit de control" de la Cambra.

La petició s'ha fonamentat en l'argumentació de la jutgessa d'instrucció 12 en la qual va afirmar que en les protestes dels manifestants a Bunyola "no hi va haver indicis de delicte de desordre públic" i la manifestació en la via pública es va dur a terme "sense dany a persones o béns i no es va obstaculitzar de manera significativa i duradora la circulació".

També es va demanar que es contempli la possibilitat de retirar les multes imposades, de 5.000 euros per cap, que s'investiguin internament els fets i, si s'escau, "es rectifiqui públicament i es digui si les detencions i denúncies van ser arbitràries i injustificades".

Així com el desmesurat dispositiu policial» es va desplegar "amb reforços de la península amb un grup d'elit de la Guàrdia Civil". En aquest sentit, ha criticat el "recel excessiu" i que les mesures preventives hagin «acabat absolutament en no-res».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid