Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La jutgessa no troba indicis de delicte en els encausats de Bunyola

Malgrat això, el cas no queda encara aparcat, ja que la magistrada deixa una porta oberta al fet que hi poguessin haver faltes.

11/10/2012 Drets i Llibertats
Presentació de la plataforma Solidaris Encausats Bunyola Presentació de la plataforma Solidaris Encausats Bunyola

Solidaris Encausats Bunyola ha informat aquests dies que la resolució del Jutjat que porta el cas no ha trobat indicis de delicte a les quatre persones que van ser detingudes el passat 28 de maig a Bunyola durant la que havia de ser la visita de Bauzá al poble, tot i que al final va canviar de plans.

En la resolució judicial, la magistrada deixa ben clar que no hi va haver delicte, perquè els denunciats feien part d’una manifestació en què no hi va haver desordes públics i que estava emparada per divesos articles de la Constitució Espanyola, per la Llei Orgànica 9/1983, de 15 de juliol, per criteris exposats pel Tribunal Constitucional, pel Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i per una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans.

La platadorma solidària ha rebut amb parcial satisfacció la resolució, ja que confirma explícitament que les detencions i les denúncies de la Guàrdia Civil varen ser totalment arbitràries i injustificades, per la qual cosa exigeixen la reparació deguda, tot i que a la mateixa resolució ,  la magistrada accepta la possibilitat que hi hagués hagut faltes, per part dels denunciats, de resistència o falta de respecte als agents, i fins i tot de lesions, de la qual possibilitat demana al Ministeri Fiscal que en faci la relació que cregui procedent.

La plataforma no accepta de cap manera aquesta possibilitat i es manté en el rebuig absolut de qualsevol imputació de resistència, falta de respecte o de lesions, "perquè els únics que varen cometre falta de respecte contra qualcú varen ser els agents que envestiren les persones que no causaven cap mal a ningú manifestant-se pacíficament. I si els encausats es varen resistir a ser detenguts, com es resisteix qualsevol persona a ser agafada per una altra, va ser de manera no violenta i sense causar cap lesió a ningú".

És per això que demanen  que s’arxivi definitivament el cas sense cap tipus de responsabilitat per als encausats, així com que se’ls anul·lin les sancions administratives de 3000 euros a cada un, actualment en suspens.

Relats dels fets

Pels volts de les vuit del vespre del passat 28 de maig cinc vehicles de la Guàrdia Civil es van presentar al lloc de la protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá, i diversos antiavalots van procedir a detenir 4 manifestants. Segons diversos testimonis, ho han fet emprant la violència i sense cap motiu aparent, ja que la manifestació transcorria en un ambient pacífic i festiu i sense incidents.

Tanmateix, la defensa conjunta dels joves demanà el sobreseïment lliure de la causa oberta en contra seva, argumentant que l'exposició dels fets de la Guàrdia Civil era plena de "mentides" i aportà proves documentals que corroboren les contradiccions dels agents.

Com s'ha manifestat darrerament, els fets de Bunyola no poden ser analitzats de manera aïllada, sinó en relació a la resta d'esdeveniments al voltant de les protestes contra el president Bauzá en les seves visites a la Part Forana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid