Operació Garzón
Presentació del documental "L'Operació Garzón" a l'Hospitalet del Llobregat

 Joan Rocamora va exposar els motius pels quals Llibertat.cat es va decidir a tirar endavant el documental

23/09/2012 Diari de treball

Divendres 21 es va realitzar la presentació de documental "L'Operació Garzón contra l'independentisme català" impulsat per Llibertat.cat, produït per Zeba Produccions, i amb la col.laboració de l’Associació Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària.

L'acte realitzat al Centre Cultural Sant Josep de l'Hospitalet estava organitzat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de l'Hospitalet de Llobregat i Arran Baix Llobregat.

L'acte es va iniciar amb la presentació del nucli d'Arran de l'Hospitalet, a càrrec d'un militant que va exposar les línies programàtiques de l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista i que va fer un emplaçament al jovent a organitzar-se i lluitar en la defensa dels objectius d'aquest moviment.

En nom de Llibertat.cat i com a encausat va intervenir Joan Rocamora, que va exposar els motius pels quals Llibertat.cat es va decidir a tirar endavant el documental, en el marc del 20è aniversari de les detencions i de recuperació de la memòria independentista. Rocamora va realitzar unes explicacions complementàries en relació al documental, especialment destacant que l'independentisme havia estat víctima de diferents onades repressives durant les dècades anteriors al 1992, i que posteriorment aquesta repressió s'ha continuat fent extensible contra el moviment independentista.

L'acte el va cloure Martí Majoral, militant d'Alerta Solidària, que també va fer un repàs de la repressió existent abans del 1992 i posteriorment a aquesta data. Va recordar el detinguts de Torà el 2006 i va explicar que gran part del llarg centenar de vaguistes detinguts i encausats durant la darrera vaga general pertanyien a l'Esquerra Independentista. Majoral també descriure l'entramat jurídic que possibilita la tortura i la vulneració actual dels drets humans, concretant els casos de maltractaments al CIES de la Zona Franca durant els darrers mesos. En aquesta exposició també va explicar el paper d'Alerta Solidària com a agent mobilitzador durant el judici a Estrasburg, tribunal que va condemnar l'Estat espanyol per no haver investigats els nombrosos casos de tortures denunciats durant l'Operaició Garzón el 1992.

En finalitzar les intervencions dels ponents es va realitzar un debat amb el públic assistent, en què es va fer diverses intervencions entorn del documental i les detencions de 1992.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid