Operació Garzón, 20 anys
El documental "L'Operación Garzón" dóna el tret de sortida al cicle de cinema de Subirats

L'acte va comptar amb la presència de dos dels encausats el 1992, Vicent Conca i Joan Rocamora

20/09/2012 Diari de treball

El documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català va donar diumenge passat el tret de sortida al cicle de cinema d'alliberament nacional organitzat per Alternativa Per Subirats-CUP.

L'acte, que es va celebrar a l'Ateneu Ordalenc de Subirats (Alt Penedès), va comptar amb la presència de dos dels encausats el 1992, Vicent Conca i Joan Rocamora, també representant de Llibertat.cat.

L’historiador local Fèlix Vilagrassa va ser l’encarregat de presentar l’acte fent una breu introducció històrica de com va néixer Terra Lliure, quina va ser la seva trajectòria i la seva desaparició. Després de veure el documental, els dos convidats van ampliar l’explicació aportant el seu punt de vista sobre els fets que s’havien vist en el vídeo.

La crítica de com la justícia espanyola va dur a terme el procés judicial contra ells va ser un dels punts principals que es van tractar.

Tot i que aquest va ser el primer documental triat per començar el cicle de cinema, els actes relacionats amb la temàtica de l’alliberament nacional van començar el 10 de setembre en què coincidint amb la Diada, l’Assemblea de Joves de Subirats va organitzar un sopar popular en què, prèviament, la Coral Llebeig de Sant Pau va oferir un petit concert.

Està previst que els actes relacionats amb l’alliberament nacional continuïn amb el cicle de cinema que va començar diumenge i que durarà fins el 13 d’octubre amb la projecció de tres pel·lícules més.

La propera pel·lícula serà El viento que agita la cebada, de Ken Loach, dissabte 22 de setembre. El conflicte irlandès de principis del segle XX serà el tema principal a tractar.

Dissabte 6 d’octubre serà el torn del documental Del roig al blau, que parla sobre el catalanisme al País Valencià abans i després de la transició espanyola.

I el cicle es tancarà el dissabte 13 d’octubre amb el documental La pelota vasca, la piel contra la piedra, en què es tractarà el context històric del País Basc des de diferents punts de vista. Totes les pel·lícules es podran veure a les 7 de la tarda a l’Ateneu d’Ordal.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid