Operació Garzón, 20 anys
El documental “L'Operació Garzón contra l'independentisme catalŕ” rep un premi des de Xile

El documental produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions ha estat guardonat amb el premi de Moisés Huentelaf en la Franja Nacions sense Estat del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso (Xile).

15/10/2012 Diari de treball

El passat 13 d'octubre es feren públiques les pel·lícules guanyadores del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món, organitzat pel Col·lectiu Cinema Fòrum i que es va celebrar entre el 8 o el 12 d'octubre a Valparaíso, Xile, una ciutat amb vora 300.000 habitants situada al centre del país sud-americà. El documental sobre l'Operació Garzón, fou una de les guanyadores en la seua categoria juntament amb “Tres mujeres lindas”, “Elogio de tí misma” o “Tava a casa de pedra”.

Aquest festival es caracteritza per difondre films que aborden temàtiques relatives als problemes que travessen a la humanitat en el difícil tràngol de fer davant les condicions polítiques, econòmiques, socials i culturals que se'ls imposen des dels governs, el capital, els mitjans de comunicació i la religió en les diverses regions de la terra.

Els guanyadors i guanyadores reben de forma simbòlica el premi Moisés Huentelaf, que fou militant del Movimiento Campesino Revolucionario, assassinat en 1971 per defensar el territori maputxe.

Actualment, tot i que el documental ja s'ha presentat a moltes poblacions del Principat i al País Valencià, amb una presentació multitudinària que reuní més de 300 persones a la ciutat de València en un acte organitzat per la Societat el Micalet i el Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV), continuarà el seu recorregut amb noves presentacions que ja s'estan tirant avant tant al Principat de Catalunya, com al País Valencià.