Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'estelada onejarà a Berga fins el dia de la independència

És el primer cop que una entitat, en aquest cas l'ANC, presenta i defensa una moció al ple muncipal de l'Ajuntament de Berga

09/09/2012 Política

L'estelada onejarà a l'Ajuntament de Berga fins el dia que es proclami la independència. Ho va acordar l'Ajuntament de Berga al ple municipal de dijous passat, en què els vots a favor de CiU i la CUP, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP van aprovar una moció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè l'estelada onegi al balcó del consistori.

L'Ajuntament se suma així al conjunt d'habitatges berguedans que llueixen una estelada de l'ANC, una estampa ja mítica de la ciutat. Cal destacar que el ple de dijous passat va ser el primer en què hi va participar una entitat.

L'Assemblea Nacional Catalana va poder presentar i defensar la seva proposta gràcies a la política de la CUP al consistori, que ha aconseguit regular aspectes bàsics de la vida política com és la participació ciutadana. Berga ha tardat 5 anys a consensuar i disposar d’un ROM però, segons la CUP, "hem necessitat 37 anys de “democràcia” per obrir el ple al teixit associatiu de la ciutat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid