Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Èxit en l'arrencada de la caminada per desemmascarar el govern balear

El primer dia de la marxa va passar per Lluc, Caimari, Selva, Moscari i Campanet, on es va celebrar un acte de denúncia pública

02/08/2012 Política

Jubilats per Mallorca va iniciar aquest dimecres "Camins contra mentides", la marxa a peu per Mallorca que ha endegat per desmuntar les mentides del govern balear i denunciar la seva política antipopular, enmig d'una gran expectació mediàtica i seguiment poble a poble.

La marxa va partir del santuari de Lluc i va travessar Caimari, Selva i Moscari fins a Campanet, on a les nou del vespre es va celebrar, a la Plaça Major, un acte de denúncia pública, organitzat amb el suport de l’OCB de Campanet. La primera etapa, que consta de 14 dies, recorrerà 234 quilòmetres. Les altres tres es realitzaran més endavant, probablement al setembre.

El primer dia de campanya va comptar amb la presència i suport de Joan Carrero de la Fundació S'Olivar; Biel Huguet, de Padrines i Padrins Flautes del 15M; Cil Buele, de Drets Humans de Mallorca, el pintor Joan Lacomba, Tomeu Martí de l'OCB i el vaguista de fam i soci de Jubilats per Mallorca, Bartomeu Amengual, entre altres persones que representaven les diferents entitats que han donat suport a la iniciativa.

Els portaveus de l'entitat Maties Oliver i Jaume Bonet i l'escriptor Pere Morey, van participar a la caminada en aquest primer dia. Des de Lluc, Oliver, president de Jubilats per Mallorca, va alertar "som en temps d'urgències socials" i en aquest sentit va anunciar que després de la marxa l'entitat que presideix emprendrà noves iniciatives "per demostrar que hi ha alternatives al neoliberalisme econòmic".

"Volen desmantellar la sanitat pública perquè, simplement, les classes populars fan nosa"

Pere Morey, per la seva part, va llegir una narració curta que ha escrit expressament per a "Camins contra mentides". Morey va afirmar que "les nostres illes han patit i pateixen un greu espoli econòmic" i va denuncia que "ara s'hi ha d'afegir l'espoli cultural i lingüístic, perpetrat pel Partit Popular que governa les institucions illenques". Morey també va assegurar que "volen desmantellar la sanitat pública perquè, simplement, les classes populars fan nosa".

Morey va llegir un text redactat expressament per a l'ocasió en què es refereix al fet que els poderosos tenen la raó de la força, moltes vegades protagonitzada per la policia i la injustícia que imparteixen els tribunals i que, en canvi, les entitats que defensen la dignitat dels serveis públics, la llengua i la cultura d'un poble tenen la força de la raó.

De la seva banda, Jaume Bonet va explicar que l'acció "Camins Contra Mentides" té per finalitat principal "desemmascarar les mentides a partir de les quals el Partit Popular té la pretensió de justificar allò que és injustificable, és a dir, la destrucció dels serveis públics, l'empobriment de capes socials cada vegada més extenses i l'extermini de la cultura d'un poble". Bonet va afirmar que "la crisi econòmica ha estat planificada amb l'objectiu de fer desaparèixer l'estat del benestar perquè grans empreses multinacionals i el poder financer puguin redimensionar el seu volum de beneficis".

"Aquest canvi de model social programat implica l'aprimament de la classe mitjana, l'acumulació de capital i un volum de negoci cada vegada més poc repartit", va assenyalar. 

Valora
Vídeos
Camins contra mentides (1): Jubilats per Mallorca, al santuari de Lluc
Imatges enregistrades durant la primera jornada de la marxa a peu que organitza JUBILATS PER MALLORCA per denunciar públicament les mentides del Govern del PP que presideix José Ramón Bauzá Díaz
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid