Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra Independentista
"Ara és més important que mai fer pedagogia sobre la realitat dels Països Catalans"

L'Esquerra Independentista de Sitges impulsa una campanya per donar a conèixer la nació plena en un context d'auge independentista

15/08/2012 Política
Presentaciío de "Som Països Catalans" Presentaciío de "Som Països Catalans"

Amb l'objectiu de "donar una resposta en clau independentista a la situació nacional actual de renúncies i pactisme dels nostres governants", l'Esquerra Independentista de Sitges ha impulsat la campanya "Som Països Catalans", a través de la qual pretén també fer pedagogia de la realitat nacional dels Països Catalans als visitants d'aquesta població turística del Garraf.

La campanya posa de manifest que al Principat les iniciatives encaminades a assolir la independència cada cop són més majoritàries i el desig de llibertat ja supera el 51% de la població. "És per això que ara és més important que mai fer pedagogia sobre la realitat territorial de la nostra nació que s'estén de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó", manifesta l'Esquerra Independentista de Sitges, formada per la CUP, l'Ateneu Popular de Sitges, la COS i Endavant OSAN.

Les accions de la campanya aniran doncs encaminades a "conèixer millor la realitat del nostre país i les raons de la divisió forçada per franquisme i pel continuisme dels 30 anys de restauració borbònica, que ha intentat la destrucció definitiva d'aquesta realitat nacional que són els Països Catalans, tot i l'oposició popular".

La iniciativa neix, segons han explicat els promotors en un comunicat, de "la forta divergència entre les classes populars catalanes i la classe política del país". A més, posen en el punt de mira "el pactisme, renúncies i atacs" dels polítics "a una població cada cop més mobilitzada i amb un sentiment cada cop més definit i més proper a exigir el dret a l'autodeterminació".

La campanya protesta contra els governs d'Alberto Fabra (PP), al País Valencià; José Ramón Bauzá (PP), a les Illes Balears, i Artur Mas (CiU) a Catalunya. 

Homenatge a Joan Fuster

La campanya es basarà en una part agitativa i propagandística i una altra de pedagògica, han precisat els promotors. En aquest sentit, s’han elaborat com barrets, adhesius, cartells i díptics en diferents idiomes per donar a conèixer els Països Catalans als visitants que arribin a Sitges durant els propers mesos. De la mateixa manera, es realitzaran xerrades, debats i altres actes com ara un homenatge als 50 anys de “Nosaltres els valencians” de Joan Fuster que es realitzarà més endavant.

A més, la campanya servirà, asseguren els seus impulsors, per preparar les mobilitzacions que es duran a terme properament amb motiu de la commemoració, l'any 2013, dels 300 anys de l'ocupació de Sitges per part de les tropes castellanes. D'aquesta manera, es treballarà per difondre aquesta realitat territorial.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid