Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Palautordera demana responsabilitats per la construcció del gasoducte Martorell-Figueres

Es va aprovar una moció de la CUP que reclama la constitució d’una comissió de seguiment que n’avaluï la restauració ambiental

31/07/2012 Política

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va aprovar dijous passat una moció presentada per la CUP que insta el Ministeri d’Indústria i Enagas a donar explicacions públiques sobre l’impacte ambiental del gasoducte Martorell-Figueres, autoritzat sense tenir les garanties necessàries d’interconnexió amb França.

Aquesta moció reclama la constitució d’una comissió mixta de seguiment (integrada per representants del Ministeri d’Indústria, d’Enagas, de la Generalitat, dels ajuntaments afectats i dos representants d’entitats conservacionistes del Vallès) per tal d’avaluar la restauració ambiental del territori afectat. Un altre acord reclama que l’elevat cost del gasoducte no es recarregui sobre els pressupostos públics ni sobre els usuaris, sinó sobre els responsables d’un projecte que incompleix acords.

Eliminació d'herbicides i reclamació de la devolució del cànon digital

D’altra banda, el Ple també va aprovar unànimement la moció de la CUP sobre l’eliminació en els espais públics d’herbicides i plaguicides agrotòxics, considerats productes químics de risc per a l’ésser humà, la fauna i la flora. Per tant, l’Ajuntament es compromet a revisar el model de manteniment de parcs, jardins, camins i arbres públics i a estudiar pràctiques alternatives fonamentades en l’ús de productes biològics; mentrestant, però, queda suspès l’ús d’aquests productes.

Els grups també van donar suport a una altra moció de la CUP instant a reclamar la devolució del cànon digital. Tenint en compte que l’Ajuntament de Palau destina importants quantitats a l’adquisició de material subjecte al cànon digital que no es destinarà a la còpia o enregistrament de continguts protegits, el ple municipal va acordar que l’Ajuntament comptabilitzi l’import pagat en concepte de cànon digital des que és vigent, i reclami aquest import a l'SGAE. Així mateix, es va aprovar rebutjar els abusos que exerceix l'SGAE sobre els comerços i associacions de la vila i que l'Ajuntament doni suport a les entitats i col·lectius de la vila que hagin pagat el cànon i desitgin fer-ne una reclamació

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid