Operació Garzón, 20 anys
Nova projecció del documental "L'Operació Garzón" al cinema

La sessió va comptar amb la presència entre el públic de Josep Maria Loperena, advocat d'alguns dels independentistes encausats en l'operació Garzón

20/07/2012 Diari de treball
El documental "L'Operació Garzón als cinemes Girona" El documental "L'Operació Garzón als cinemes Girona"

Els "Cinemes Girona" de Barcelona van acollir aquest dijous la segona projecció del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català en un format de cinefòrum que va comptar amb l'assistència de Vicent Partal, director de Vilaweb;  de Vicent Conca, independentista encausat en l'Operació Garzón, i de Carles Benítez, membre fundador de Llibertat.cat.

Un cop acabada la projecció, Vicent Partal va felicitar als realitzadors del documental i la iniciativa d'haver-lo fet. També va remarcar que el pas del temps posa al seu lloc els personatges, els que van protagonitzar la ràtzia, ara condemnats per corrupció o fora de la judicatura, i els que van patir la repressió continuen en la lluita.

Per la seva banda, Vicent Conca va assenyalar que aquella repressió orquestrada es va poder dissenyar sota tres poders que van tancar files per carregar-se la dissidència encapçalada per l'independentisme combatiu. Conca parlava del militar, és a dir la Guàrdia Civil, el judicial a l'entorn de l'Audiència Nacional i tot el seu aparell, i el mediàtic, encapçalat pel diari "progressista" El País. Pel que fa aquest punt, Partal va insistir que s'han de qüestionar la majoria d'informacions que escriu el periodista Pere Ríos en aquest diari, en el sentit que sempre ha negat la tortures del 92.

La sessió va comptar amb la presència entre el públic de Josep Maria Loperena, advocat d'alguns dels independentistes encausats en l'operació Garzón. Des del públic, Loperena es va refermar amb el que exposaven Vicent Partal i Vicent Conca.

A partir d'aquests elements es va obrir un animat debat entre el públic assistent on va quedar clar que l'Estat utilitza sistemes cada cop més sofisticats per reprimir la dissidència. Tot i així, ara es generen escletxes, ja que no hi ha un tancament de files, com hi va haver al 92. Sobretot pel que fa al poder mediàitic, i en aquest punt Internet està jugant un paper molt important.

Propera projecció

La propera projecció tindrà lloc dijous que ve, 26 de juliol, a les 19 hores als "Cinemes Girona" de Barcelona, situats al carrer Girona, 175, de la capital catalana, una sala d'exhibició que aposta pel cinema d'autor i de qualitat, així com produccions audiovisuals alternatives.

En aquesta ocasió es preveu l'assistència d'Ignasi Doñate, advocat d'alguns dels independentistes encausats en l'Operació Garzón i de Martí Majoral, portaveu nacional d'Alerta Solidària.

Les entrades es poden adquirir a les taquilles dels Cinemes Girona al preu de 7 euros, de 4 per a socis del TR3SC o de 5,5 per a socis del cine, tenint en compte que fer-se soci és gratuït. O també a través d'Internet des d'aquesta pàgina web de compra online d'entrades.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid