Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets laborals
Manifestacions massives a tot el país contra les retallades de Rajoy

Autèntiques marees humanes van inundar places i carrers superant en molts casos les manifestacions que es van realitzar per la vaga general

20/07/2012 Laboral

Centenars de milers de persones van sortir dijous a la tarda al carrer a moltes ciutats dels Països Catalans per rebutjar les retallades aprovades pel govern espanyol. Mesures com la pujada de l'IVA, la reducció de la prestació d'atur a partir del sisè mes i la supressió de la paga de Nadal per als funcionaris.

Autèntiques marees humanes van inundar places i carrers superant en molts casos les manifestacions que es van realitzar per la vaga general. Les protestes van servir per demanar, també, la convocatòria d'una vaga general que posi fre a l'onada de retallades que estan patint els treballadors.

Segons xifres dels sindicats, a Barcelona es van manifestar unes 400.000 persones, a València 300.000 i a Palma unes 55.000 sota els lemes "No callem, defensa els teus drets", "Volen enfonsar el país. Cal impedir-ho" i “Volen arruïnar el país i cal impedir-ho”. Les marxes es van allargar durant hores, i en molts casos quan la capçalera arribava al final encara hi havia gent que partia del punt d'arrencada.

A les manifestacions hi va haver nombrosa presència de treballadors de la funció pública com bombers, mestres, treballadors del sector sanitari, de l'administració de justícia, però també desocupats, pensionistes, estudiants i altres ciutadans.

També es van celebrar manifestacions a altres ciutats del país, com Tarragona, amb 10.000 manifestants; Girona, amb 7.000, o Lleida amb 4.000.

La convocatòria d'ahir va comptar amb el suport de la CUP, que va cridar a la protesta peer rebutjar "l'autèntica involució social, nacional i democràtica" contra el poble català que està propugnant el govern espanyol. La CUP ha recordat que les darreres mesures anunciades pel govern de Rajoy comportaran augments desproporcionats de l'IVA, la pèrdua de la deducció de les hipoteques per tots aquells habitatges adquirits abans de 2006, la pèrdua de paga extraordinària de Nadal per a treballadors públics o retallades de prestacions i subsidis als aturats i aturades, entre d'altres.

Tot plegat, puntualitza, s'ha de sumar a les múltiples retallades de drets socials i laborals que en els darrers temps han aplicat els governs espanyol i català. Per això, la CUP s'ha mostrat molt crítica amb CiU i PP, i ha fet una crida a "articular una resposta massiva, unitària i contundent contra tots aquests atacs".

De la seva banda, la Intersindical-CSC ha afirmat que "la unitat d'acció i la lluita continuada són dos factors que no s'han de perdre per tal de poder fer front a aquesta onada de retallades que se'ns està imposant".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid