Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Serveis públics
Centenars de persones es manifesten a Burjassot contra les retallades socials

“La mala gestió, la corrupció i el malbaratament dels nostres recursos ha creat aquesta situació”

14/06/2012 Res-pública

Unes 300 persones es van manifestar ahir pels carrers de Burjassot (Horta Nord) per protestar contra les retallades contra la sanitat i l’educació.

La mobilització que estava convocada per la Plataforma en defensa del serveis públics de Burjassot i va ser encapçalada per la pancarta de les  Associacions de Mares i Pares dels alumnes (AMPES), un munt de col·lectius i organitzacions han donat suport a la marxa. Entre d’ells, Endavant-OSAN, la COS, el PCPE o la Plataforma d’Aturats de Montcada, que també ha volgut acudir en solidaritat amb els companys sense feina de Burjassot. Durant la manifestació es van poder escoltar consignes contra la farsa de la crisi, demanant responsabilitats a entitats bancàries i grans capitalistes o reclamant la unitat popular, segons informa Comitè d'Endavant OSAN a l'Horta Nord.

Després de recórrer les vies més cèntriques de Burjassot , tot vorejant el casc antic passant pel centres de salut, alguns centre escolars o seues bancàries i de partits polítics (aquestes últimes han rebut la corresponent pluja d’enganxines), la manifestació va acabar a la Plaça de l’Ajuntament, molt a prop de les antigues sitges, on es va llegir el manifest unitari.

 

La Plataforma volia palesar com afecten les retallades a Burjassot

Tal com es desprèn del manifest que han elaborat per a la manifestació, les retallades estan afectant a Burjassot en matèria sanitària, ja que “l'ampliació del Centre de Salut II no és real ja que no s'ha creat el servei de Planificació Familiar; no s'ha portat al centre un nou punt d'extracció de sang; la llista d’espera per al metge de capçalera és de 15 dies i la d'especialitats de mesos. A més, paguem més pels medicaments i els nostres fills majors de 26 anys no tindran cobertura sanitària si no treballen, com succeeix amb les persones nouvingudes”.

Així mateix, en matèria educativa “ha disminuït el nombre de professors, ha augmentat la ràtio en les aules, existeix molt poca oferta de grups en valencià, s'han eliminat les ajudes tant en llibres com en menjadors, van a desaparèixer grups de batxillerat, van a augmentar les taxes universitàries i tenim una falta d'infraestructures dignes, com per exemple, els barracons i la interminable espera del nou edifici al CEIP Joan de Ribera”, tal com la plataforma desgrana en el manifest. A tot açò cal afegir que Burjassot “registra una de les taxes d'atur més altes de la Comarca, no hi ha recursos per a l'atenció a persones dependents i per a majors”, entre uns altres.

“La mala gestió, la corrupció i el malbaratament dels nostres recursos ha creat aquesta situació”, continua el manifest que també destaca que “amb aquests recursos i tots els impostos es poden recuperar els serveis públics que tenim. Només fa falta redistribuir la riquesa generada per tots i totes”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid