Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
AIGÜES TER-LLOBREGAT
Moció de la CUP a Palau contra la privatització d'Aigües Ter-Llobregat

En nom de la Plataforma Aigua és Vida, la CUP a Santa Maria de Palau Tordera mostra el seu rebuig contra l'externalització de la gestió de les aigües

14/05/2012 Política

La CUP ha presentat una moció a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera en contra de la privatització d’Aigües Ter Llobregat (ATLL). La moció demana a l’Ajuntament del municipi que rebutgi la transferència de l’empresa a la Generalitat. Així mateix exigeix al govern català que iniciï els tràmits legals necessaris per derogar totes aquelles disposicions que infringeixin o alterin el caràcter públic d’Aigües Ter Llobregat.

La CUP ha presentat la moció en nom de la Plataforma Aigua és Vida, integrada per la Plataforma d'Oposició als Transvasaments, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, el Grup de Defensa del Ter, o la Xarxa NovaCultura de l'Aigua. La plataforma considera que l’accés a l’aigua potable i el sanejament és un dret humà i que si se’n privatitza la gestió, apareixen noves prioritats de tipus econòmic alienes al bé comú.

A més, afirma que suposarà un encariment en el cost de l’aigua en alta i afectarà negativament les finances municipals, atès que els municipis són copropietaris de les infraestructures. La Plataforma recorda que ATLL és patrimoni comú tant dels ciutadans i ciutadanes com dels pobles i entitats locals, pel fet que els darrers anys s’ha destinat a l’ens una part important dels pressupostos.

La moció assegura que no hi ha cap causa, ni tècnica, ni econòmica, ni social ni ambiental que justifiqui la prvitatizació d’ATLL. Tècnicament i econòmica l’empresa és eficient, viable i solvent. Socialment, l’externalització de la gestió suposa una clara pèrdua de governança. I ambientalment, representa una maniobra contra la gestió integral del cicle de l’aigua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid