Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Els Mossos van retenir el 29-M tres participants a uns piquets informatius de Badalona

Dos d'ells són militants d'EUiA

03/04/2012 Drets i Llibertats
La matinada del 29-M, durant les accions organitzades pels piquets informatius unitaris de la vaga general a Badalona, agents de paisà van retenir durant tres hores tres persones, dos dels quals són militants d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Els vaguistes van poder sortir de la comissaria aquella mateixa nit, segons ha informat EUiA de Badalona. Aquestes tres persones van estar durant tota la nit a un piquet d'un centenar de persones organitzat per CCOO i UGT, i on es trobaven, entre d'altres, els secretaris locals d'ambdues centrals sindicals.

L'endemà els Mossos van trucar els tres vaguistes per cridar-los a declarar aquella mateixa tarda en presència d'un advocat. Ara, estan pendents de si es porta el cas a judici.

EUiA considera que aquesta actuació dels Mossos respon a "un criteri d'obstaculització de la tasca informativa dels piquets i a una estratègia de pressió policial per impedir l'èxit de la jornada de vaga". A més, condemna  "els greus mètodes emprats pels Mossos d'Esquadra amb els companys, que denuncien amenaces amb l'objectiu d'intimidar-los i intents perquè firmessin actes falses sobre el suposat material requisat", així com "mentides sobre el procediment legal a l'hora de fer les declaracions on, segons els mossos, els declarants havien de buscar-se tres advocats diferents".

Suport als detinguts de la CUP


EUiA de Badalona ha manifestat el seu total suport als tres militants de la CUP, entre ells el portaveu nacional de la formació, Marc Sallas, que van ser detinguts dijous. També ha mostrat el seu suport a la resta de detinguts "que durant la jornada de vaga col·laboraven amb normalitat en piquets informatius". En referència als degintus en presó preventiva, la formació assegura que "han estat utilitzats com a caps de turc i estan actualment en prisió preventiva, una decisió del jutge totalment exagerada i fora de lloc".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid