Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets laborals
Badalona es qüestiona la reforma laboral

Unes 200 persones van tornar a omplir la plaça de la vila amb la segona xerrada indignada

20/03/2012 Laboral
Dissabte passat, prop de 200 persones van assistir a la xerrada de Badalona Indignada sobre la reforma laboral a càrrec de Nacho Parra, advocat del Col·lectiu Ronda i de Lluís Blanco, portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya IAC. Tots dos van donar una visió de la reforma oposada a l'oficial.

Parra va explicar que la reforma del PP no neix com a resposta a la crisi, sinó que es tracta de “la culminació d’un procés que ja ve de fa dècades”. Segons l’advocat, existeix la voluntat de l’elit política de tenir sota control a la classe treballadora. “No és una qüestió de crisi, és de poder”.

Per la seva banda, el representant de l’IAC, Lluís Blanco, va incidir en la necessitat de “reconstruir el sindicalisme com a eina, no com a fi”. Va fer un recorregut per les diferents reformes laborals aplicades durant la democràcia i les va contextualitzar per comprendre la seva naturalesa.

Segons Blanco, la intenció d’equiparar a Espanya a la resta d’Europa en matèria laboral es fals, més aviat “Rajoy és l’executor de decisions del capitalisme financer que vol guanyar a qualsevol preu”. Y es que que la reforma no reduirà l’atur, sinó tot lo contrari. Segons dades de la mateixa CEOE, durant el 2012 es destruiran prop de mig milió de llocs de treball.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid