Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de Fam
SOS Park Alkosa assoleix una petita gran victòria amb el cobrament d'una part del deute

Toni Valero deixa la vaga de fam després de 27 dies, tot i així el col·lectiu retornarà a la plaça Manises el proper dimarts “en espera d'una resolució definitiva d'aquest conflicte".

11/02/2012 Drets i Llibertats
Centenars de persones es manifesten en solidaritat amb Parc Alcosa el passat mes de gener Centenars de persones es manifesten en solidaritat amb Parc Alcosa el passat mes de gener | Autor: Arxiu
Antonio Valero, vaguista de 54 anys que romania en la Universitat de València en vaga de fam des de feia 27 dies, ha decidit abandonar el dejuni després d'haver rebut part del deute i el compromís de pagament immediat de fins al 75 % dels impagaments del Consell, segons informa Horta Notícias
 
Valero ha deixat la vaga de fam “en senyal de bona voluntat perquè s'estableixi un marc de negociacions que garanteixin la continuïtat del projecte social i comunitari del Parc Alcosa” encara que, des de la campanya han advertit que es donarà una treva de quatre dies de l'estada indefinida a la plaça de Manises que es reprendrà el dimarts 14 de febrer, “tot esperant una resolució definitiva d'aquest conflicte social”.

Manifestació de suport

El mateix dijous que es coneixia la proposta de la conselleria,  mig miler de persones van participar en la manifestació de suport a la causa que va partir de la plaça de Manises i va acabar a la plaça del Patriarca. Amb lemes com a ‘Parc Alcosa, així es fan les coses’; ‘Parc Alcosa som tots’ o ‘Contra la crisi, lluita i dignitat’, els manifestants van exigir “el compliment d i els drets humans, el dret a decidir, la continuïtat del projecte social comunitari d el Parc Alcosa i en protesta per les retallades socials”.

A la Plaça del Patriarca, i abrigallats per diferents moviments, col·lectius, associacions, gent del barri, agents socials, polítics i moltes persones solidàries, el vaguista de fam va confirmar la decisió de la campanya SOS Parke d'abandonar la vaga de fam “però no la lluita, que continuarà aquesta setmana”.

Els tres vaguistes de fam, Jose María, Ariel i Toni, van agrair la solidaritat i van ressaltar que “aquesta campanya només ha estat possible per la implicació de molts sectors de la societat i que és un focus de llum on els 26 anys d'un projecte social i comunitari que parteix de la participació dels veïns i el dret a decidir és el que ha exercit una pressió determinant i és una mostra de la necessitat que la societat civil defensi i articuli els Drets Humans”.

En l'acte van intervenir també membres de la Comissió de Sanitat del 15-M, que va realitzar un seguiment diari de la salut dels vaguistes de fam, de l'Assemblea d'Aturats i de la Campanya SOS Parke motivant a tots els sectors socials i persones a desenvolupar una actitud bel·ligerant davant les agressions socials i laborals que s'està sofrint.

L'acte va finalitzar amb cançons de cantautors de València i sobre les 21.00 hores, es retiraven tots els estris i s'abandonava l'edifici de la Universitat de València del carrer La Nau.

A Gijón, a la mateixa hora, l'Associació Alambí va realitzar un acte de solidaritat amb la campanya d'aquest barri d'Alfafar davant la seu del PP de Gijón exigint el respecte als projectes socials i comunitaris.

El dissabte 18 de febrer hi ha convocada, a les 19.00 hores, una cadena humana a la plaça de Manises per envoltar l'edifici de la Generalitat Valenciana.

La campanya SOS Parke Alkosa reclama el pagament del deute de més de 300.000 euros que la Conselleria mantenia amb les entitats que desenvolupen diverses tasques socials i formatives en aquest barri d'Alfafar.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid