Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Un nou membre de SOS Parke Alcosa en vaga de fam

Demà hi ha nova concentració a les 19 hores a la plaça Manises

18/01/2012 Drets i Llibertats
Antonio Valero, coordinador de la plataforma SOS Parke Alcosa, va iniciar dilluns passat una vaga de fam indefinida que només detindrà quan la Generalitat accedeixi negociar sobre el deute que aquesta i l'Ajuntament d'Alfafar mantenen amb el col·lectiu, de 320.000 euros. Aquest dirigent és el tercer que inicia una vaga de gana i els seus dos companys anteriors estan hospitalitzats.

Després de més d'una setmana allotjats a l'Edifici de la Nau, pertanyent a la Universitat de València, els veïns del barri Orba d'Alfafar reclamen al Consell una resposta perquè "sense les subvencions no podem seguir impulsant el nostre projecte social per revitalitzar el barri", ja que porten més de sis mesos sense cobrar.

Per això, Valero està disposat a arribar "fins al final", i segons va recordar, signarà un document "en el qual demano explícitament que no se'm proporcioni assistència hospitalària ni aliments".

Manifest de Suport

MANIFEST DE SUPORT ALS VEÏNS I VEÏNES DEL PARKE ALKOSA

Els signants del present manifest volem mostrar el nostre suport a les reivindicacions i demandes dels veïns i veïnes del Parke Alkosa davant la dramàtica situació que travessen i volem subratllar que:

1. Considerem com referencials les lluites veïnals històriques del Parke Alkosa, un barri construït durant les onades migratòries dels anys 60 i que ha patit des de la seua creació les conseqüències de la marginació i l’exclusió social. Aquesta situació, sumada a l’aïllament geogràfic del barri, han comportat una taxa d’atur creixent del 40%, un 70% de famílies per sota del llindar de la pobresa, alts índexs d’absentisme escolar i analfabetisme funcional i digital així com un alt percentatge d’usuaris de centres de salut mental i unitats addictives.

2. Tot i aquesta dura realitat, el Parke Alkosa és conegut arreu per la lluita dels seus veïns i veïnes, que organitzats en la Koordinadora de Kol·lectius del Parke, han esdevingut un referent estatal pel que fa a la creació d’alternatives socials, econòmiques i culturals. Aquestes lluites quallaren a principis dels anys noranta en el potent projecte comunitari anomenat Nosotr@s Mism@s que, fonamentades en valors com el suport mutu i la participació ciutadana, ha creat una xarxa de cooperatives amb programes i actuacions socials exemplars com ara el Centre d’Inserció Sociolaboral Massanassa II, el Centre de Xiquetes i Xiquetes, la Cooperativa d’Iniciatives Laborals o el Centre d’Informació Juvenil.

3. Ens sembla completament vergonyós i inadmissible que administracions públiques com la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alfafar es neguen a pagar els 400.000 euros que deuen a les iniciatives comunitàries del Parke Alkosa. Un impagament que amenaça greument la continuïtat d’aquests projectes socials imprescindibles per al present i futur dels veïns i veïnes del barri.

És per totes aquestes raons que els signants d’aquest manifest exigim el pagament immediat dels deutes de les administracions públiques a les organitzacions comunitàries del Parke Alkosa així com un pla de mesures d’urgència social de l’Ajuntament d’Alfafar per a combatre les greus problemàtiques que pateix el barri.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid