Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi als ens locals
Uns 80 ajuntaments valencians estan a punt de fer fallida

La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies admet que la situació és extrema

25/01/2012 Economia
La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Elena Bastidas, ha advertit que uns 80 ajuntaments del País Valencià "podrien fer fallida aquest any" atesa la situació d'escanyament econòmic que pateixen molts ajuntaments valencians. La situació és "desoladora", ha admès en una entrevista a Ràdio Nou. La també alcaldessa d'Alzira ha demanat la creació d'una llei de Govern Local "que pugui aclarir les competències dels diferents nivells de l'Administració, perquè es podria estalviar molt".

Segons Elena Bastidas, en aquests moments el 30% dels recursos dels ajuntaments van destinats a solucionar competències que no són pròpies dels consistoris. Paral·lelament, també ha demanat amb "caràcter urgent" una reforma del sistema de finançament local "perquè està pràcticament intacte des de la Constitució del 78, i un canvi en aquest punt ens permetria poder complir els compromisos amb els proveïdors".

La presidenta de l'FVMP ha alertat que el termini de pagament ha passat d'un màxim de tres mesos a estar entre els sis mesos i tres anys. "Això està perjudicant greument a molts autònoms i petites i mitjanes empreses", alerta. La solució? Suprimir les diputacions provincials, una reflexió "de futur", segons Bastidas; o bé mancomunar serveis entre ajuntaments, ha indicat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid