Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatitzacions
La CUP amb els treballadors de "Parcs i Jardins" de Barcelona

Actualment el 30% del pressupost de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins ja està privatitzat

20/01/2012 Drets i Llibertats
La CUP manifesta, a través d'un comunicat de premsa, el seu suport a la lluita dels treballadors i les treballadores de Parcs i Jardins contra el procés de privatització que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona.

La formació assegura que actualment el 30% del pressupost de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins ja està privatitzat, com a conseqüència de la seva transformació en entitat pública empresarial local l’any 2005, quan ICV el dirigia i van començar les externalitzacions. "Si es fes realitat l’amenaça d’una privatització total per part del govern municipal de CiU, el patrimoni verd de la ciutat patirà un procés de degradació i es convertirà en objecte d’una gran operació especulativa." apunta.

Segons la CUP, Barcelona necessita protegir els seus parcs i jardins de qualsevol procés de mercantilització, ampliar-los i afavorir-ne una gestió compartida en la qual els veïns i les veïnes hi puguin participar directament.  En aquesta línia, la nota puntualitza que "cal una política d’ocupació de l’espai públic més sostenible i amb condicions dignes per als jardiners i les jardiners que cuiden el verd de la nostra ciutat."

La CUP celebra que els treballadors i les treballadores de Parcs i Jardins hagin iniciat un procés de mobilització i vulguin obrir un debat social sobre la necessitat d’un servei de jardineria amb caràcter social, participatiu, transparent, obert a la ciutat i oposat als interessos de l’elit politico-administrativa que pretén lucrar-se’n.

I és que, el comunicat assenyala que "dècades enrere, el moviment veïnal va ser determinant a l’hora de reivindicar el patrimoni dels parcs i jardins de la ciutat com a patrimoni popular. Avui com ahir, el compromís amb la salut pública i una ciutat més ecològica i sostenible és indissociable de la lluita per una ciutat socialment justa."

És refereix al "Manifest en defensa del patrimoni verd de la ciutat" elaborat per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)  i Parcs i Jardins en defensa del patrimoni verd de la ciutat i contra la amenaçadora privatització d’aquest servei.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid