Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanya
El nou ministre d'Agricultura va dir que el Transvasament de l'Ebre es faria “pel civil o pel militar”

Ecologistes en Acció recorda que l'actual ministre d'Agricultura espanyol, Miquel Arias Cañeta,  va arribar a afirmar que el Transvasament de l'Ebre es faria “pel civil o pel militar”, i ha estat també molt sensible a les pressions de l'agroindustria i procliu a la implantació dels transgènics, sense oblidar el seu suport a la Nuclear de Garoña.

23/12/2011 Territori
L'entitat ecologista ha mostrat la seva decepció per la poca rellevància que va a seguir tenint el medi ambient al nou Govern espanyol, ja que es repeteix un esquema semblant al de la passada legislatura, amb el departament de medi ambient compartit amb altres competències en un mateix ministeri, i que ja va ser molt negatiu per a les polítiques ambientals. Però, a més, puntualitza que "es nomena un ministre, Arias Cañete, que no es va caracteritzar precisament per la seva sensibilitat ambiental en el passat".

Per a Ecologistes en Acció, l'actual crisi, encara que es presenta com a financera, "en el fons és una crisi ecològica, a més de social". És una crisi ecològica perquè el sistema actual es basa en el creixement constant en l'ús de recursos naturals, a un ritme molt major que el de reposició, i generant molts més residus que els que el sistema natural pot absorbir, com el CO2 que causa el canvi climàtic".

Per posar un cert contrapès a aquesta dinàmica suïcida quant a que no és sostenible a mitjà termini, l'entitat ecologista considera que "és imprescindible desenvolupar polítiques valentes d'aposta per una economia més ecològica i sostenible. Però no sembla que vagi a ser el cas".

Segons Ecologistes en Acció,  ja es va comprovar durant l'última legislatura de Zapatero com van perdre manxa les polítiques ambientals quan es va passar d'un Ministeri de Medi ambient a un altre en el qual s'agrupaven les competències de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí. "Tot sembla indicar que ara aquest mateix procés de declivi de les polítiques ambientals va a continuar, probablement també ajudat per la persona triada com a Ministre, Miguel Arias Cañete", ha assenyalat.

L'actual ministre, remarquen els ecologistes es va caracteritzar en la seva participació als governs d'Aznar per moltes actuacions clarament contràries a una protecció del medi ambient. Va arribar a afirmar que el Transvasament de l'Ebre es faria “pel civil o pel militar”, i ha estat també molt sensible a les pressions de la agroindustria i procliu a la implantació dels transgènics, sense oblidar el seu suport a la Nuclear de Garoña.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid