Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Cardona commemora el 300 aniversari del Setge de 1711

La vila va aconseguir resistir el primer dels atacs que les tropes borbòniques van llançar contra el castell durant la Guerra de Successió

07/12/2011 Cultura
Cardona reviurà la història del Setge de 1711 durant el qual va resistir el primer dels atacs que les tropes borbòniques van llançar contra el castell i la vila en el transcurs de la Guerra de Successió. El Setge de 1711 constitueix el primer dels episodis bèl·lics de la guerra en què Cardona va tenir un protagonisme destat, salvant el castell i derrotant l’exèrcit francoespanyol de Felip V.

Per aquest motiu, tres segles després de la derrota borbònica al setge de Cardona, l’Ajuntament de Cardona i el Museu d’Història de Catalunya han programat diversos actes commemoratius per rememorar els fets. La jornada de commemoració del 300 aniversari del setge de Cardona es durà terme el proper dissabte 17 de desembre i comptarà amb l’assistència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, de manera que es farà un acte institucional amb parlaments. Prèviament es visitaran les obres de restauració del baluard de Santa Maria i la poterna de l’arxiduc.

A continuació, es presentarà un breu relat escenificat sobre el desenvolupament del Setge de Cardona. Finalitzada l’actuació, la comitiva visitarà l’edifici de la casamata –antic polvorí del castell- que ha estat recentment restaurat i obert al públic. La jornada commemorativa del 300 aniversari del setge finalitzarà als peus del baluard de Sant Llorenç, on es farà una ofrena floral i una companyia de Miquelets llançarà tres salves d’honor en homenatge als defensors del castell de Cardona.

Xerrades i visites guiades

L’activitat es reprendrà a dos quarts de set de la tarda amb la conferència sobre el setge de 1711 que pronunciarà a la casamata l’historiador Francesc Serra, especialista en la història de la Guerra de Successió. Finalment, la col·legiata de Sant Vicenç acollirà a les 8 del vespre un concert de música barroca a càrrec del Trio Virelais que interpretarà diverses obres del repertori musical vinculat a la Guerra de Successió. A més, la Fundació Cardona Històrica de l’Ajuntament de Cardona oferirà en el marc de la commemoració del 300 aniversari diverses visites guiades al castell de Cardona i pels escenaris històrics del setge de 1711 durant tot el cap de setmana.

Per altra banda, el diumenge 18 de desembre l’Associació Cultural 18 de setembre ha programat diverses activitats que començaran a les 11 del matí amb una xocolatada al mirador de la Fira i un espectacle de titelles a les 12 del migdia a la Fira de baix. Finalment a la una del migdia es farà una ofrena i un parlament al baluard de Sant Llorenç.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid