Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Requejo: "No es pot proclamar la Independència fins que no s’estigui en condicions de defensar-la"

Ferran Requejo, catedràtic de Ciències Polítiques a la UPF, va puntualitzar  dijous passat que "no es pot proclamar la Independència fins que no s’estigui en condicions de defensar-la", en el decurs de la presentació de l'Assemblea Nacional per la Independència (ANC)  al barri de Sant Antoni de Barcelona, on també va participar Pere Pugès, membre del secretariat de l'ANC

L'acte es va realitzar a la sala de la Biblioteca Joan Oliver,  que es va omplir de gom a gom, una cinquantena de persones, amb força gent dreta. Ferran Requejo va explicar com ell havia estat un dels estudiosos del federalisme i com estava profundament convençut de la seva total inoperància. En els comentaris del temps de debat, va dir fins i tot que no valia la pena d’anar a Espanya a fer pedagogia, com havia demanat algú a la sala.

04/11/2011 22:14 Política

Requejo va situar el paper de l’ANC més enllà dels partits polítics i va preconitzar la necessitat de trencar amb la legalitat vigent. En aquest punt, el catedràtic va puntualitzar que ell era a l’ANC com a moviment transversal i capaç d’anar més enllà dels partits i amb l’objectiu de treballar per una majoria social favorable a la independència.

També va considerar una ingenuïtat pensar que la independència s’aconseguirà només per mitjà d’una proclamació d’independència des del Parlament autonòmic (va dir que a Madrid se’n farien un fart de riure i que els Estats actuals són abans Estats que no pas democràtics i que defensaran la seva legalitat per damunt de tot).

És per això que remarcava que cal tenir la majoria social necessària i no es pot proclamar la Independència fins que no s’estigui en condicions de defensar-la. Cal organitzar-se i treballar molt, va concloure.

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid