Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ocupacions
Ocupen un habitatge buit a Olot per allotjar famílies desnonades

Els indignats d'Olot volen donar resposta als 8 desnonaments que hi ha cada dia a les comarques gironines

21/11/2011 Drets i Llibertats
Membres del col·lectiu d'indignats d'Olot han alliberat un habitatge en desús, propietat d'una entitat bancària, per donar allotjament a famílies desnonades i donar resposta així als vuit desnonaments diaris que hi ha cada dia a les comarques gironines.

L'assemblea d'indignats d'Olot ha decidit emprendre aquesta acció després de fer-se pública la dada de desnonaments a la demarcació de Girona. Actualment, cada dia, vuit famílies gironines es queden sense casa i, segons l'actual llei hipotecària, mantenen el deute amb l'entitat bancària, cosa que encara agreuja més la situació ja que la família ha de pagar un habitatge nou a més de continuar pagant el deute que va adquirir per l'habitatge anterior, ara propietat de l'entitat bancària.

El col·lectiu olotí remarca que l'actual marc legal "ha blindat el poder dels bancs, que especulen amb el preu de l'habitatge, mantenen milers d'habitatges sota la seva propietat i exigeixen hipoteques exorbitants que lliguen a les famílies a un deute gairebé vitalici".

1.208 habitatges buits a Olot

A Olot, hi ha actualment 1.208 habitatges buits, 1.091 dels quals sense justificació. Els indignats assenyalen que aquesta situació no es produeix en un context d'escassetat d'habitatges, sinó en un context d'especulació premeditada i a gran escala. "Les entitats bancàries, amb la complicitat dels partits polítics que han ostentat el govern les darreres dècades, s'han fet les lleis a mida per tal de blindar aquest model especulatiu que nega els drets fonamentals de les persones", denuncia.

En aquest sentit, recalca que l'ocupació s'ha d'entendre "com un acte de desobediència civil en la línia de denunciar aquesta situació absolutament injusta i inhumana". L'edifici es posarà a disposició de les es famílies desnonades.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid