Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Barcelona contra el feixisme i el racisme

Una setmana abans del dia electoral, el moviment unitari per aturar l’augment del feixisme i del racisme a Catalunya, Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), sortirà al carrer en una manifestació amb el lema principal “El 20N, no votis a un franquista ni a cap racista”.
 
A més a més, Unitat contra el feixisme i el racisme - Les Corts, així com diferents entitats veïnals del barri fan una crida per assistir aquest diumenge  a fer una cassolada i una concentració pacífica, a l'altre costat del carrer d'on es troba l’Hotel NH-Constanza), ja que que “Plataforma per Catalunya”, es proposa celebrar el seu acte central de campanya electorall. Després s'anirà  a la manifestació unitària d'Unitat contra el feixisme i el racisme a plaça Universitat a les 13h.

13/11/2011 00:26 Drets i Llibertats
Altres temes destacats al cartell que convoca la protesta són: “Prou impunitat per als feixistes”; “Prou repressió contra les persones”; “Serveis socials dignes per a tothom”.

A l’ampli suport que té UCFR, amb més de 200 entitats adherides, cal afegir el fet que el moviment 15M està ajudant a mobilitzar per a aquesta manifestació.

Karol Astudillo, una dels portaveus d’UCFR, explica: “A les autonòmiques del novembre passat, les mentides de PxC van funcionar, i Josep Anglada gairebé va entrar al parlament. A les eleccions municipals del maig d’aquest any, les mateixes mentides van permetre l’entrada de molts nous regidors feixistes als ajuntaments. A les eleccions legislatives del 20-N existeix el perill que la ja coneguda tàctica de PxC, de ‘disfressar-se de demòcrates’, permeti que un diputat d’un partit feixista entri al congrés per primera vegada en molts anys. Des de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, fem campanya de forma més forta que mai fins al 20-N.”
 
Segons l'entitat antiracista, l'efectivitat de tota aquesta campanya és més que evident. PxC es queixa que no se’ls permet dur a terme la seva campanya feixista en pau, i afirma que ha interposat una denúncia contra UCFR davant la fiscalia.
 
Així, David Karvala, un portaveu d’UCFR, explica: “Encara més preocupant és un incident a Lleida. El dijous, 10 de novembre, a la tarda, activistes del grup local d’UCFR van repartir milers d’octavetes pel centre de la ciutat, amb el lema “Oi que no votaries a una banda de violents, feixistes, lladres i estafadors? Doncs… No votis PxC”. L’endemà, es van veure 15 seguidors de PxC al mateix lloc, a la caça dels activistes d’UCFR.
 
L’incident demostra dues coses. Per una banda, que aquest partit se sent amenaçat pel simple fet d’explicar unes veritats respecte a ells. Segon, que la seva forma d’actuar és feixista.”UCFR seguirà repartint material i parlant amb les veïnes i els veïns de molts barris i municipis durant la setmana vinent, alertant-los del perill que representa per a la democràcia i la convivència, per a tothom, un partit com PxC.
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid