Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus farta de l’arbitrarietat del govern municipal

El Grup Municipal de la CUP de Reus va poder comprovar al Ple de dissabte passat nous tres exemples que demostren la mala praxis del govern municipal, que impedeixen poder realitzar la seva tasca en condicions.

Per una banda, en la Junta de Portaveus el govern va obligar al regidor de la CUP, David Vidal, a pronunciar-se sobre els Jocs Olímpics del Mediterrani, quan aquest no disposava de cap informació sobre que significarà aquest esdeveniment per a la ciutat; les esmenes presentades a la modificació de les ordenances no havien estat ateses degudament pel regidor d’hisenda ni cap membre del govern. La CUP només  va rebre l’argumentació del perquè no acceptaven dues de la desena d’esmenes presentades. I, per últim, va haver  de realitzar la roda de premsa al vestíbul de l’Ajuntament per ordres del nou director de comunicació.

01/11/2011 02:09 Política
Divendres al matí es va celebrar la comissió informativa de serveis econòmics, junta de portaveus i ple extraordinari per presentar l’informe de la Sindicatura de Greuges i la modificació d’ordenances. Les dues primeres reunions van durar menys de mitja hora i no van servir per poder aclarir els diferents dubtes que hi havia sobre la taula, com ara,les esmenes a la modificació de les ordenances.
 
En aquest sentit, la CUP va presentar una desena d’esmenes al regidor d’hisenda, Joaquim Enrech, i només  va obtienir l’argumentació pertinent de la seva no acceptació de dues d’aquestes, deixant així sense argumentar la resta d’esmenes, ja que, el Ple havia de començar.
 
La CUP ja havia  denunciat en diferents ocasions, la mala praxis alhora de convocar reunions. De fet, el passat 23 de setembre es van realitzar tres reunions en dues hores i, per tant, no hi havia temps per tractar tots els temes que hi ha sobre la taula.
 
Per aquest motiu, la CUP va denunciar que la realització d’aquestes reunions, en les quals es remunera l’assistència, les convoca el govern perquè està obligades per llei, peròno tenen la intenció de servir per tractar les propostes que es puguin aportar des dels diferents grups municipals.
 
Pel que fa a la Junta de Portaveus, el problema ha estat el mateix, però a més, David Vidal va denunciar que “el govern municipal pretenia que em posicionés respecte laseu de Reus dels Jocs Olímpics del Mediterrani, quan en cap moment ens haninformat d’aquest esdeveniment i de quines conseqüències representaria per a laciutat”. Per aquest motiu Vidal, no ha volgut posicionar-se tot i la insistència delgovern, acusant-lo d’anar “en contra dels interessos de la ciutat”.
 
I, per últim, la CUP va denunciar que després de dos mesos de proposar en Junta de Portaveus de debatre i aprovar el reglament d’ús de la sala de premsa, aquestas etmana van rebre una trucada del nou director de comunicació de l’Ajuntament, en la qual se’ls comunicava que el reglament passava a aplicar-se divendres mateix, sense ser debatut ni aprovat pels grups, i que se’ls negava l’entrada a la sala de premsa, per realitzar la valoració del Ple, tal i com el grup porta fent des del començament de la legislatura.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid