Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’Ajuntament de Sant Joan Despí boicoteja l’assistència i la participació dels ciutadans als plens

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat, posa pals a les rodes per tal de evitar l'assistència i la participació dels veïns i veïnes als plens municipals. Ho ha denunciat la CUP de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), que assegura és cada vegada més habitual.

20/11/2011

Segons la formació, en els últims anys, l'equip de govern ha intentat "per tots els mitjans sostreure del control de la ciutadania actes tan importants com són els plens de l'Ajuntament i els processos d'elaboració i aprovació de la normativa, i més encara tractant-se de l'aprovació de les Ordenances Fiscals, Pressupostos i Comptes Generals".

Algunes de les estratagemes més habituals en què s'han trobat els veïns de Sant Joan Despí són el canvi de dia de la celebració dels plens, realitzar-los al matí enlloc de la tarda o convocant Plens Extraordinaris d'última hora, evitant així la participació del públic assistent. La candidatura també s'ha queixat del fet que s'informi dels plens i es publiqui l'ordre del dia únicament a través de la web de l'Ajuntament incomplint el propi Reglament de Participació Ciutadana que estableix altres formes d'anunciar i difondre l'acte.

La CUP exigeix que es compleixin les normatives legals

La formació ha volgut recordar el passat 22 de setembre, quan l'Ajuntament va aprovar el compte general sense donar cap tipus d'informació pública de convocatòria del ple ni l'ordre del dia. El ple es va celebrar, sense cap justificació, en dia diferent del de designació ordinària i en horari de matí. Per altra banda, també han criticat el fet que el passat 28 d'octubre es celebrés el ple, en el qual s'aprovaven les modificacions de les Ordenances Fiscals del 2012, amb categoria d'extraordinari a les 10 del matí d'un divendres i convocat al dia abans.

La CUP del municipi ha exigit a l'equip de govern que no es torni a repetir la situació denunciada i demanen el compromís en el compliment de totes les normatives legals que garanteixin que la convocatòria dels Plens, els ordres del dia i les actes, siguin conegudes amb l'antelació suficient, per tal de que la ciutadania pugui exercir els seus drets. Igualment, han exigit el cessament definitiu de l'ús injustificat dels plens extraordinaris.

Per saber-ne més:

Presentació de la CUP a Sant Joan Despí

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid