Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estudiants i les seccions sindicals de la UB fan una crida a la mobilització del 17-N

Convoquen aquest dijous  a les 7,30h a Pedralbes davant del Palau Reial per tallar la Diagonal i  a les 7,30h a la plaça Universitat davant la porta de l'Edifici Històric per tallar la Gran Via. A la tarda s'han sumat a la manifestació que s'iniciarà a les 6 a la plaça de la Universitat.
 
Diferents assemblees d’estudiants de la Universitat de Barcelona i les Seccions Sindicals signants han consensuat un manifest de crida a la mobilització de demà, sota el títol "A la UB fem pinya contra les retallades!" El text remarca que les retallades a les universitats pública pel curs 2011-2012 representen 140 milions d'euros, dels quals la UB deixarà d'ingressar uns 53 milions. A més a més, apunta que "Amb una crisi econòmica que dura ja més de 3 anys s'ha trobat l'excusa perfecte per a dur a termeels plans de reforma universitària que ens han d'encaminar a un altre model d'Universitat"

16/11/2011 11:58 Educació
 
A la UB, fem pinya contra les retallades!
El 17 de novembre estudiants, PAS i PDI comencem a mobilitzar-nos!

El curs 2011-2012 serà recordat per ser el primer en el qual les Universitats Públiques han hagut de fer front a la seva activitat quotidiana amb un 16% menys del seu pressupost. Els successiusgoverns de la Generalitat i de l’Estat seguint les ordres dels poders econòmics, estan aplicant elsseus plans per contenir la despesa pública. A les Universitats Públiques això s'ha traduït en una retallada pel curs 2011-2012 d'uns 140 milions d'euros, dels quals la Universitat de Barcelonadeixarà d'ingressar uns 53 milions.

L'Espai Europeu d'Educació Superior que es pretenia implantar a cost zero ja va portar a prendre mesures que afectaven de manera directa a tota la comunitat universitària. A la pujada de les taxesuniversitàries, encariment dels preus dels serveis (bar, esports, menjadors, etc.), externalització iprivatització dels serveis i deteriorament de les condicions laborals del PAS, ara ja li hem de sumar un encariment encara més fort del preu de les matrícules -que es doblaran pel curs 2012-2013-, un encariment de les taxes -que es triplicaran pel curs que ve-, una amenaça evidentd'acomiadaments, i una precarització de les condicions d'estudi i de treball a la UB. En definitiva una UB cada cop menys pública.

Amb una crisi econòmica que dura ja més de 3 anys s'ha trobat l'excusa perfecte per a dur a terme els plans de reforma universitària que ens han d'encaminar a un altre model d'Universitat.L'Estratègia Universitat 2015 senyala de manera clara la seva direcció. La renúncia a un governdemocràtic de la Universitat, l'enduriment de les condicions de treball, l'augment de les dificultats en l'accés a la universitat pública i la substitució del finançament públic pel privat són els objectius.Defensem i passem a l'atac reclamant per la Universitat Pública el retorn íntegre de la retalladaefectuada pel curs 2011-2012, una veritable democràcia participativa, el dret a l’avaluació única, a la segona convocatòria, en contra de l’increment de taxes i per un canvi en profunditat de lapolítica de beques, pel manteniment dels llocs de treball i dels drets i condicions de treball delpersonal.

La nostra problemàtica és la problemàtica d'allò públic, del què és de tots i totes. Per fer aquesta defensa estem obligats a donar una resposta unitària i organitzada de rebuig contra els successiusatacs als serveis públics. És per això que fem una crida a la participació en la primera jornada unitària de lluita i mobilització a tot l'estudiantat i el conjunt de treballadors i treballadores elproper 17 de Novembre.
 
No a les retallades a la UB!
Defensar la Pública és cosa de tots i totes!
#17-N #ningúacasa #ningúalesaules
 
 
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid