Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilanova i la Geltrú aprova rebutjar el retorn de 3,4 milions d'euros que exigeix l'Estat

Dilluns passat, el ple va aprovar la moció presentada per la CUP de Vilanova i la Geltrú on s'insta l'administració a negar-se al retorn dels diners avançats per l'Estat els exercicis 2008 i 2009.

Aquesta quantitat, que l'Estat va calcular erròniament per l'obsessió del govern central en considerar que la crisi no era tal, ascendeix en el cas de Vilanova i la Geltrú a 3,4 milions que l'Estat vol recuperar, però que les arques municipals no es poden permetre el luxe de retornar a risc de col·lapsar encara més els sevreis que presta el municipi.

06/10/2011 15:16 Economia
D'aquesta forma, la CUP vol que des de l'Ajuntament de Vilanova es faci pressió, com s'està fent des de diversos municipis, per evidenciar "l'injust i pervers" sistema de finançament municipal, però també la situació d'espoli fiscal que viuen els Països Catalans i que agreugen la deficitària situació dels drets socials al nostre país.
 
La CUP de Vilanova ja va presentar l'any passat una moció similar, que feia referència a l'exercici de 2008 únicament, però que va rebre els voits en contra del tripartit i la única votació favorable de CiU. En l'actual ocasió, però, hi han votat a favor tots els grups municipals, a excepció del PP, que només ho ha fet parcialment.
 
Per a la CUP, la crisi està evidenciant els enormes forats i trampes que amaga el sistema autonòmic i també el precari sistema municipal, que juga fortament en detriment dels serveis a la ciutadania i només afavoreix la recentralització financera de l'Estat, agreujant la desigualtat i la situació d'espoli fiscal nacional.

Per saber-ne més:

Les Borges Blanques no retornarà el deute amb l'Estat i es declara exclosa de la Constitució 

CUP: "L'espoli fiscal és un robatori a cara descoberta de l'estat espanyol contra el poble català" 

Molins de Rei reclamarà no retornar els diners que deu a l'Estat 

La CUP fa una crida a la insubmissió fiscal dels ajuntaments 

La CUP proposa a l'Ajuntament de Girona que es faci insubmís i no retorni els diners a l'Estat 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid