Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estudiants denuncien amenaces i intimidacions per part del rectorat de la UAB

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat que el Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ataca la llibertat d'expressió i els drets de les estudiants del campus aplicant "dues mesures reaccionàries que freguen la il·legalitat".
 
En primer lloc, fa referència a "la insistent persecució" de la rectora, Anna Ripoll, contra els estudiants que lluiten en defensa de la universitat pública, i en segon lloc alerta que la xarxa sense fils de la UAB es veurà sotmesa a un control que passa per filtrar tots els correus electrònics de les estudiants que ens connectem des del campus.

20/10/2011 07:24 Educació
Segons el sindicat, l'equip de govern "intenta decapitar el moviment" denunciant estudiants, privant-los de les seves eines d'expressió i difusió i pretenent arrabassar els espais on desenvolupen la seva activitat. En aquest context situa la carta que va rebre el SEPC on se li comunicava que perdia el local de l'Edifici d'Estudiants que històricament havia utilitzat per a realitzar les seves reunions i guardar el material.
 
A més de perdre el local, els militants del SEPC van ser convocats a una reunió amb la plana major del rectorat on segons denuncien van rebre pressions i amenaces directes per intentar silenciar-los, fins al punt de dir-los que estaven en possessió de llistes amb els noms dels militants. El sindicat insinua que el rectorat ostenta fitxers polítics il·legals i ho considera "un exemple prou significatiu d'atac a la llibertat d'expressió de les estudiants que lluitem per una universitat millor".
 
Pel que fa a la creació d'una comissió de seguretat en delictes informàtics, el sindicat assegura que el rectorat viola la intimitat i el dret a la privacitat dels usuaris de la xarxa wifi, possibilitant la filtració de dades i informacions personals a cossos com la Guàrdia Civil. "Aquesta mesura vulnera de forma taxativa els drets fonamentals de les persones, com és el de la llibertat d'expressió i pensament, posant en perill les comunicacions entre les estudiants i qualsevol treballador del campus, així com possibilitant una persecució política del moviment", manifesta.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid