Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant denuncia la presistent persecució del model lingüístic català

Encoratja a la comunicat educativa i a la societat en general a no acatar aquesta resolució i a mantenir viva la lluita en defensa de la nostra llengua.
 
Endavant (OSAN) rebutja frontalment la interlocutòria del Tribunal Suprem espanyol que dóna dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqui les mesures necessàries per tal que el castellà sigui llengua vehicular a l'escola al principat, aplicant així la sentència del desembre del 2010 del Tribunal Suprem (TS). També considera que la decisió del Tribunal Suprem espanyol és un atac directe a la llengua catalana, al poble català i a la seva educació. El Tribunal Suprem pretén imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a Catalunya i això suposaria un retrocés de 40 anys en la lluita en defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans.

03/09/2011 01:35 Llengua

Per a Endavant aquest atac "ens porta a una clara involució en la defensa de l’escola catalana, pública i de qualitat ja força afeblida pel marc legal i polític actual i per mesures com la LEC i l’EEES".

En aquesta línia, considera que cal oposar resistència a aquest nou atac al poble català, en defensa de l’escola catalana progressista i de pedagogia activa, i en defensa d’un model educatiu que defensi  la llengua i la cultura del nostre país.

A més a més, assenyala que aquesta decisió suposa una agressió històrica i cal que el poble català es mobilitzi i doni una resposta contundent als que pretenen fer de la llengua catalana una llengua de segona. "Cal deixar clar que la llengua catalana és un pilar fonamental, tot i que no l’únic, del model educatiu que ens cal" punta Endavant.

D'altra banda, Endavant també ens ha fet arribar el comunicat de la plataforma Somescola.cat d'on la formació independentista  és organització adherida: 

La plataforma Somescola.cat rebutja la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola i lamenta que la justícia continuï avalant i donant cobertura a la persecució que un reduit nombre d’individus du a terme contra el model lingüístic escolar al nostre país. En aquest sentit, Somescola.cat denuncia l’actitud antidemocràtica i de manca de respecte d’aquest grup minoritari respecte el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística.

Somescola.cat considera també que, malgrat que aquests individus estan fent un ús legítim del poder judicial, estan adoptant una actitud èticament reprovable per tal d’aconseguir objectius polítics que no tenen res a veure amb la convivència ni amb la cohesió social.

Somescola.cat espera que el govern català no faci ni un pas enrera en la defensa del català com a llengua vehicular a l’escola i li demana que no cedeixi a la pressió política i judicial espanyola.Somescola.cat va néixer fa 8 mesos amb la clara voluntat de plantar cara a aquest tipus de fets socials que denigren la qualitat democràtica de la nostra societat. La política lingüística de l’ecola a Catalunya es decideix en el parlament, i no al carrer ni en els tribunals.

Somescola.cat reitera la seva voluntat de seguir fent pedagogia per explicar la necessitat de mantenir en vigor el model lingüístic escolar actual, així com també de combatre, amb la paraula i les idees, aquells intents d’erosionar un dels guanys més preuats de la nostra trajectòria democràtica recent.

Alhora, somescola.cat convida la societat catalana a afegir-se a la celebració dels actes que té previstos per al proper 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües.

Per la convivència, el pluralisme i la democràcia, ni un pas enrere en la promoció del català com a única llengua vehicular a l’escola. 

Per saber-ne més:

La CAL :"Pel català a l'escola, ni un pas enrere!"

El TSJC amenaça perquè s'apliqui l'ensenyament de l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid