Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP denuncia que el Govern persegueix el frau dels col·lectius més febles però no dels poderosos

Manca de respecte envers les persones amb dificultats econòmiques, traïdoria pel fet d'haver perpetrat els canvis a l'agost i un clar rerefons ideològic. La CUP ha criticat les modificacions en la forma de recepció de les ajudes de la renda mínima d'inserció, anomenada PIRMI.

Segons ha denunciat, més enllà de les modificacions, "hi ha un rerefons ideològic que pretén posar sota sospita permanent de frau els sectors socials més precaris mentre encara no s'ha pres cap mesura per reduir el frau fiscal comès pels sectors poderosos del país".

15/08/2011 18:53 Drets i Llibertats
La CUP de Manresa ha fet públic un comunicat en què critica "la manca de respecte i consideració envers les persones perceptores de la RMI i el col·lectiu de treballadors/es socials per no haver informat anticipadament del canvis en els pagaments". Així mateix, rebutja l'època escollida per fer-ho (en ple mes d'agost, quan els serveis d'atenció són sota mínims) i els pocs recursos destinats a les tasques d'informació dels afectats, fet que segons assegura augmenta l'angoixa dels qui pateixen aquesta situació.
 

De la seva banda, fa referència a la motivació ideològica de l'actuació del Govern pel fet de no fer res per reduir el frau fiscal comès pels sectors poderosos del país, "d'unes dimensions molt més grans i que té unes conseqüències devastadores en la inversió pública". "El govern català ha preferit castigar els pobres (amb poca capacitat d'influència i pressió política) que no pas atrevir-se a mantenir l'impost de successions o oposar-se al "sanejament" de les operacions especulatives dels bancs amb diner públic", manifesta.

La CUP subratlla que el PIRMI, tot i no ser ideat com un subsidi de subsistència, en aquests moments és l'únic ingrés possible per a moltes famílies catalanes. Després de l'enduriment legal dut a terme fa uns mesos i la revisió d'expedients que s'anuncia ara, molta de la gent perceptora en quedarà exclosa, alerta. És per això que ha demanat a l'Ajuntament de Manresa que s'oposi "a aquesta política de desinversió social i que, en tot cas, expliqui què pensa fer amb les manresanes i manresans que quedin exclosos d'aquest programa".


Per saber-ne més:

La renda mínima d'inserció ja es cobra a través de xec 

Retallades a la Renda Mínima d'Inserció, també 

Només sis entitats han acumulat 1,3 milions d'euros en subvencions 

15 mesures anticirisi, per la CUP de Lleida i la Intersindical 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid