Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Girona instal·la GPS a les parades d'autocar però no se soluciona els dèficits

L'Ajuntament de Girona està enllestint la instal·lació d'un sistema GPS a les parades d'autocar que busca augmentar la fiabilitat del transport públic. Amb aquest sistema, els usuaris dels autobusos gironins podran saber en temps real quant trigarà a arribar el pròxim autocar a través d'unes pantalles que hi haurà a una quarantena de parades de la ciutat. El cost és de més de 430.000 euros.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona, però, considera que s'hauria de prioritzar l'ampliació de la flota, més marquesines i la millora de la informació, i en aquest sentit demana una aposta per part de l'equip de govern i de TMG per tal de millorar de forma substancial els sistemes d'autobusos.

03/01/2011 14:17 Política

La formació reclama un augment dels autobusos i de la freqüència de pas, la millora dels itineraris i la informació dels panells i també la inversió en noves marquesines. 

Tot i admetre que durant els darrers anys hi ha hagut alguns avenços, la candidatura considera que aquests dèficits impedeixen que els serveis públics esdevinguin mitjans de transport preferents a Girona. En aquest sentit, critiquen que darrerament s'hagi optat per la instal·lació del sistema GPS tot obviant d'altres reivindicacions -històriques- dels usuaris.

La CUP opina que cal incrementar la flota. "Hi ha línies que en hores puntes van saturades. Cal invertir en la compra de nous vehicles enlloc d'hipotecar-se en un sistema que no ha demanat ningú i que no era tan prioritari", ha explicat Jordi Navarro, portaveu de la formació. "En tot cas, ara que ja tenim aquest sistema cal l'Ajuntament pensi a instal·lar un sistema de megafonia als vehicles (controlat pel mateix GPS) per tal que les persones cegues o amb visió limitada puguin saber en tot moment on es troben", ha afegit Navarro. Aquest sistema ja s'aplica amb èxit en d'altres ciutats catalanes.

Per altra banda, la formació ha rebut nombroses queixes d'usuaris dels autobusos sobre els panells informatius ubicats als pals o a les marquesines, així com  als fulletons impresos, ja que la informació que s'hi ofereix no és suficientment clara. En aquest sentit, demanen que es revisin i que es clarifiquin com s'indiquen les direccions de les línies i també la informació sobre aquelles línies que, depenent de l'hora, es bifurquen. En darrer terme, la CUP reitera la seva aposta per instal·lar més marquesines. Aquesta és una llarga reivindicació de diverses associacions de veïns i dels usuaris de TMG. Així, la formació política ha recollit en els darrers mesos alguns estacionaments on caldria un cobertor urgentment.

Segons la formació independentista, també cal ampliar la marquesina de l'autobús a la facultat de Montilivi, davant del P1. La formació, en tot cas, demana "un estudi municipal, que sigui exhaustiu i que indiqui els punts febles en tota la xarxa d'autobusos".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid